Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Może mnie ktoś pokierować jak zrobić żeby połączyć ze sobą dwa projekty? Obydwa projekty były tworzone w Blender 2.49b i zapisane jako *.blend. Obydwa były tworzene z kilku box'ów. Jak zrobić żeby te dwa połączyć w jeden?

Przykładowo:

Jeden zawiera rozległy teren, a drugi budowle (budowla złożona jest z kliku zmodyfikowanych box'ów). Konstrukcja nie posiada żadnych powiązań. Próbowałem exportować ale wszystko się rozjeżdżało mi.

Proszę o pomoc.

Dziękuję za poświęcony czas z góry.

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

W jednym pliku stwórz sobie roota (empty w Blenderze) i parentuj do niego wszystkie obiekty. [Ctrl-S]. Otwórz drugi. Append or Link z pierwszego pliku roota (powinien podpiąć też wszystkie dzieci).

Albo do pliku z budynkami Append or Link obiekt terenu z jego pliku (tylko go wciągnij z obiektu a nie mesha).

Napisano (edytowane)

dac77: grunt to umieć kombinować ;)

shift+f1 wejdz w w plik w którym masz projekt, wejdz w katalog object i wciśnij ctrl+A (albo prawym zaznacz wybrane) i load library

albo całą scenę zamiast w object wejdz w scene, ale wetdy będziesz miał dwie odzielne sceny. Jedną mozesz dać jako "tło" drugiej w renderbuttons panel output taki mały przycisk pod extensions z opisem "not set scene".

Edytowane przez szczuro