Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Historia jest taka że po prostu siadłem i takie coś mi przyszło do głowy.

Mam nadzieje dojść do końca pracki ale wątpie żebym dał rade z kolorem już samo BW będzie dla mnie prawdziwym wyzwaniem.

CC_shaeqh.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Swietnie sie zapowiada! Wydaje mi sie tylko ze zwiekszenie kontrastu na lapie nie bylo dobra decyzja, bo w pierwszejpierwszej wrzucie miales ladnie zhierarchizowane plany, teraz sie to jakby troche pogubilo, ale to zalezy tez od tego jak dalej pociagniesz. Zrob cos z kompozycja, bo teraz pazury stykaja sie z krawedzia obrazka, ja bym w ogole na Twoim miejscu pokombinowal z tym dopoki nie jest za pozno i poodbijal lape, sprobowal z innym jej ustawieniem, skala kolesia - nawet tak dla zabawy. Bo wydaje mi sie ze perspektywa w ktorej namalowales kolesia idealnie sprawdzilaby sie w kompozycji pionowej, z monumentaaalną lapą (moze to o czym mysle to taki ograny schemat, ale sam sie narzuca) :> Nawet jesli nie chcesz w nia ingerowac tak radykalnie, to mysle ze przynajmniej troche gory dobrze by zrobilo obrazkowi

Napisano

Cholera że ja sam na to nie wpadłem : p Wydaje mi się że miałeś racje z tą kompozycją pionową i wyszło coś w ten deseń. Wielkie dzięki : p

CC1_srxeqn.jpg

Inne proby z małym upem

CC1ajpg_sreppp.jpg

CC1bjpg_srepph.jpg

Napisano

Moim zdaniem duzo fajniej ustawione teraz, ale szkoda ze nikt inny sie nie wypowiada, bo sie czuje strasznie przytloczony odpowiedzialnoscia za to co pisze ;P Np. co do tego kontrastu na lapie to teraz juz nie jestem przekonany czy dobrze Ci doradzilem, w takiej konwencji jak przyjales w wersji 1 z ostatniego posta to chyba faktycznie fajniej by bylo zrobic juz wszystko tak zerojedynkowo (czarny:nieczarny), bo przy takim ustawieniu elementow obrazka ta lapa juz by sie tak niepotrzebie nie wybijala na pierwszy plan a stylistycznie by to bylo bardziej spojne. Wybor nalezy do Ciebie ;P No i moge jeszcze napisac ze mi sie jednak duzo bardziej podoba wersja 1 niz 2 i 3, bo na niej lapa jest bardziej lekka i stylowa, jak chcesz ją poprawić to raczej anatomie delikatnie zmien, bo graba jest niewatpliwie humanoidalna, ale proporcje miedzy paluchami wydaja sie troche nienaturalne.

Napisano

o, bardzo ciekawie.

popracuj jeszcze nad kompozycją.

W pierwszym poście była zła, bo każdy tam grał swoje skrzypce.

Pionowa o wiele lepsza, ale...

Musisz popracować nad "tempem obrazka" w ułożeniu ręki do góry wzrok idzie z dołu do góry i nie ma już po co wracać na dół.

W drugim obrazku oko idzie do ręki która jest w ruchu i spierdziela za ekran i "se nie wrati"

Pomiędzy postacią na pierwszym planie a ręką na drugim nie ma interakcji. Proponuje Ci zmienić ułożenie ręki, aby sprawiała wrażenie, że chce pochwycić postać na pierwszym planie.

Napisano

Przyciemnij pierwszy plan a rozjasnij drugi- to automatycznie rozbije ci pracke na pierwszy i drugi plan. Podoba mi sie dynamika 3 obrazka, moze warto pokobinowac dalej i przekrzywic kadr, w sensie linia horyzontu byłaby wtedy pod skosem, a sam obrazek bardziej horyzontalny a nie wertykalny. Albo zachowac tą wertykalnosc i nadac troche dynamizmu dla chlopa i calego pierwszego planu. Tak czy siak idzie w dobrym kierunku, fajny 'marvelowski' klimat sie tworzy;]

Napisano (edytowane)

po tym co pokazał ortheza troche się zniechęciłem i załamałem ale postanowiłem że dociągne do końca. Do głowy przyszła mi jeszcze wizja takiej łapki a kolesiowi ręke postaram się wyciągnać może też coś z tego wyjdzie.

ccjpg_sxnerh.jpg

ccc_sxnwnn.jpg

Edytowane przez Elvans
Napisano

jak dla mnie jest jak najbardziej ok, wolałabym jednak poprzednią, bardziej agresywną i szponiasta łapę.

co do kompozycji to najbardziej mi pasowała ta w trzecim poście - zwłaszcza w połączeniu z bardzo dynamiczną postacią.

tak czy inaczej, trzymam kciuki

Napisano

nadaje się na reklamę heyah (o ile ta marka jeszcze istnieje). bardzo wajny szkic drugi z ost. postu - taki komiksowy z lat swietnosci komiksu BW.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności