bobok Napisano 19 Wrzesień 2010 Napisano 19 Wrzesień 2010 (edytowane) Witam, jestem początkujący w 3d max, w sumie to jeszcze nic konkretnego jeszcze nie zrobiłem. Potrzebuje modelu sterowca, mniej więcej wyglądającego jak Hingenburg z okładki płyty Led Zeppelin. Model nie musi być dokładny, będę chciał go później wykorzystać w Adobe Afer Effect. Znalazłem jakiś darmowy model w necie, ale mam problem. Jak zrobić żeby "balon" zwężał się tak jak okładce. Jakich funkcji użyć, albo jak to będzie najwygodniej zrobić od zera Edytowane 20 Wrzesień 2010 przez bobok
jarox Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 Ja bym stworzył odpowiednią linie i zastosował modyfikator Lathe
Gość fishinthewater Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 Mysle ze wystarczy zwykle skalowanie loop edges'ow w ep.
bobok Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Napisano 21 Wrzesień 2010 Dziękuję za pomoc i za zainteresowanie. Użyłem modyfikatora FFD 4x4x4. Dodatkowo znalazłem tutorial a raczej speed modeling http://www.andrei313.com/tutorials.php?page=zeppelin
Rekomendowane odpowiedzi