marcoos Napisano 5 Luty 2003 Napisano 5 Luty 2003 czy ktoś z szanownych użytkowników forum próbował może przerobić swojego Geforca na profesjonalną kartę Quadro za pomocą SoftQuadro i mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami lub refleksjami na ten temat ??? przeczytałem sobie artykuł co poniżej i nabrałem strasznej ochoty na przeróbke, tylko czy to rzeczywiście działa z każdym GeForce/GeForce2,3,4 i 3ds max? O soft quadro można poczytać TUTAJ a pobrać sam program TUTAJ
Yano Napisano 5 Luty 2003 Napisano 5 Luty 2003 Z góry mowie, ze ja tego jeszcze nie probowalem ...ale mam taki zamiar! Mam GeForca MX 400, 62 MB RAM i do takiej włąśnie karty (ale podobno na innych tez to działa) znalazłem instrukcje jak to zrobić. Jest to na stronie KLICKA w dziale uploads/od szelixa - tam jest dokument worda na ten temat, ale linki do programow któte tam są potrzebne nie działają :( ...więc nie wiem. Jeśliby Ci sie udało to jakoś zrobić to pochwal sie potem!! :)
marcoos Napisano 5 Luty 2003 Autor Napisano 5 Luty 2003 Na razie nie próbowałem bo nie mam pod ręką żadnego GF, Pytam bo mam zamiar kupić niedługo nowego kompa i nie wiem jaką karte do niego kupić żeby potem ją przerobić , najchętniej kupiłbym taki model który już ktoś sprawdził z SoftQuadro :) można też przerabiać hardwarowo na Quadro ale to już jest niebezpieczne bo mozna znisczyć karte
Yano Napisano 5 Luty 2003 Napisano 5 Luty 2003 Właśnie przeczytałem ten artykuł o SoftQuadro i też sie strasznie napaliłem. Mam jednak jedno pytanko: Jakie powinienem mieć detonatory to dej karty? wiem, ze jest ich dużo i coraz to nowsze wersje. Ja pracuje na stanardowych steronikach bo miałem już przykre przeżycia z tymi detonatorami. Więc prosze o wskazanie najlepiej jakiegoś linka do dobrego detonatora, ...aha mam system win2000 (wiec to muszą być stery pod ten system) Z góry dziekuje i pozdrawiam.
marcoos Napisano 5 Luty 2003 Autor Napisano 5 Luty 2003 pod tym drugim linkiem co podałem jest napisane, (aczkolwiek nie sądze żeby to było tak proste ): \"Any Detonator drivers will do fine however we suggest you stick with versions above 12.xx for full compatibility.\" http://www.guru3d.com/rivatuner/softquadro/index2.shtml
Toxic Napisano 5 Luty 2003 Napisano 5 Luty 2003 Ja mam przerobionego GeForce\'a 2 GTS 32 MB na softQuadro. Ale musze powiedzieć że nie zauważyłem drastycznego wzrostu wydajności przy pracy w wievportach. Owszem po zainstalowaniu sterowników MAXtreme wystepuja dodatkowe efekty na. mgła we wievporcie. A co do detonatorów to najnowsze jakie można użyć prze SoftQuadro to 23.11
Yano Napisano 6 Luty 2003 Napisano 6 Luty 2003 Do TOXICa Czy to znaczy ze jak mam detonator w wersji 40.72 win2kxp (to chyba nowsze od 23.11) to co,.. nie pojdzie na tych?? Muszą być starsze??? Prosze o odpowiedz.
McsEb Napisano 6 Luty 2003 Napisano 6 Luty 2003 Ja robiłem SoftQuadro na Leadtec GeForce 2 MX 32MB i działało, na PNY Geforce4 Ti 4600 i tez działało (ten drugi juz za pomoca rivatuner i specjalnym skryptem). Ogólnie Maxtreme chodzi szybciej od standardowego OpenGl, jednak stery do 3Dmax5 maja jakie bugi (problemz wyswietlaniem poprawnego gizma modyfikatorów, podobno w nowym to poprawili za to co innego zwalili), a pod czwórka chodzi poprawnie...
Toxic Napisano 6 Luty 2003 Napisano 6 Luty 2003 Z tego co czytałem na guru3d to nVidia wprowadziła jakieś zabezpieczenia w detonatorach nowszych niż 23.11 które uniemożliwiają przerobienie zwykłego GeForce na Quadro.
saygon Napisano 15 Luty 2003 Napisano 15 Luty 2003 jej macroos nareszcie szukalem tego dlugo. pzrerabialem mojego grofsa i no nie powiem opcji o wiele wiecej, a praca też jakby szybsza(ladniejsza to na pewno). polecam to . tylko jak ktoś ma gfoprsa tak do 3, bo potem to juz sie nie oplaca.
Kuki Napisano 28 Luty 2003 Napisano 28 Luty 2003 mi udalo sie uruchomic maxtreme4.cos na GeMX400 64MB SDR. doszlo pare efektow, viewporty wygladaja o niebo lepiej. w max5 nie dzialaja strzalki [od transformacji]. chyba ze jakas nowsza wersja... max4 ciagnie bez problemu. na GeMX440 64MB DDR juz nie chce mi ruszyc. jak komus sie uda na 440 uruchomic to dajcie znac.
marcoos Napisano 4 Marzec 2003 Autor Napisano 4 Marzec 2003 wreszcie przerobiłem swojego GF3 na Quadro DCC ale w sumie bez rewelacji :( - jest antaliasing lini ale pracuje jakoś dziwnie, linie bez aa wyglądaja chyba lepiej - prędkość bycmoże minimalnie większa, ale ciężko powiedzieć -teksturki trochę ładniej są filtrowane - gizma,vertexy itp. działaja bez problemu -słynny efekt mgły nie chce mi działać ( nie mam pojęcia czemu ) ???? link dla tych co mają problemy z quadro pod maxem5 (maxtreme pod maxa5) : http://210.198.3.44/download/CVdownload.htm#maxt [Edited on 4-3-2003 by marcoos]
Toxic Napisano 6 Marzec 2003 Napisano 6 Marzec 2003 A ja mam inny problem jak sobie ustawie zamiast vertexów kropki to nic nie widze no i musze sobie zostawić krzyżyki. P.S. marcoos jak chcesz zobaczyć mgłe to ustaw widok z kamery.
marcoos Napisano 6 Marzec 2003 Autor Napisano 6 Marzec 2003 a próbowałeś maxtreme z tego linka co podałem ? te stery likwidują podobno wszystkie problemy które dotychczas były w max5 ( ja w każdym razie kropki mam jak trzeba :) )
Rekomendowane odpowiedzi