Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czy ktoś z szanownych użytkowników forum próbował może przerobić swojego Geforca na profesjonalną kartę Quadro za pomocą SoftQuadro i mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami lub refleksjami na ten temat ??? przeczytałem sobie artykuł co poniżej i nabrałem strasznej ochoty na przeróbke, tylko czy to rzeczywiście działa z każdym GeForce/GeForce2,3,4 i 3ds max?

O soft quadro można poczytać

TUTAJ a pobrać sam program TUTAJ

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z góry mowie, ze ja tego jeszcze nie probowalem ...ale mam taki zamiar!

Mam GeForca MX 400, 62 MB RAM i do takiej włąśnie karty (ale podobno na innych tez to działa) znalazłem instrukcje jak to zrobić. Jest to na stronie KLICKA w dziale uploads/od szelixa - tam jest dokument worda na ten temat, ale linki do programow któte tam są potrzebne nie działają :( ...więc nie wiem.

Jeśliby Ci sie udało to jakoś zrobić to pochwal sie potem!! :)

Napisano
  • Autor

Na razie nie próbowałem bo nie mam pod ręką żadnego GF, Pytam bo mam zamiar kupić niedługo nowego kompa i nie wiem jaką karte do niego kupić żeby potem ją przerobić , najchętniej kupiłbym taki model który już ktoś sprawdził z SoftQuadro :) można też przerabiać hardwarowo na Quadro ale to już jest niebezpieczne bo mozna znisczyć karte

Napisano

Właśnie przeczytałem ten artykuł o SoftQuadro i też sie strasznie napaliłem.

Mam jednak jedno pytanko:

Jakie powinienem mieć detonatory to dej karty? wiem, ze jest ich dużo i coraz to nowsze wersje. Ja pracuje na stanardowych steronikach bo miałem już przykre przeżycia z tymi detonatorami. Więc prosze o wskazanie najlepiej jakiegoś linka do dobrego detonatora, ...aha mam system win2000 (wiec to muszą być stery pod ten system)

Z góry dziekuje i pozdrawiam.

Napisano

Ja mam przerobionego GeForce\'a 2 GTS 32 MB na softQuadro. Ale musze powiedzieć że nie zauważyłem drastycznego wzrostu wydajności przy pracy w wievportach. Owszem po zainstalowaniu sterowników MAXtreme wystepuja dodatkowe efekty na. mgła we wievporcie. A co do detonatorów to najnowsze jakie można użyć prze SoftQuadro to 23.11

Napisano

Do TOXICa

Czy to znaczy ze jak mam detonator w wersji 40.72 win2kxp (to chyba nowsze od 23.11) to co,.. nie pojdzie na tych?? Muszą być starsze???

Prosze o odpowiedz.

Napisano

Ja robiłem SoftQuadro na Leadtec GeForce 2 MX 32MB i działało, na PNY Geforce4 Ti 4600 i tez działało (ten drugi juz za pomoca rivatuner i specjalnym skryptem). Ogólnie Maxtreme chodzi szybciej od standardowego OpenGl, jednak stery do 3Dmax5 maja jakie bugi (problemz wyswietlaniem poprawnego gizma modyfikatorów, podobno w nowym to poprawili za to co innego zwalili), a pod czwórka chodzi poprawnie...

Napisano

Z tego co czytałem na guru3d to nVidia wprowadziła jakieś zabezpieczenia w detonatorach nowszych niż 23.11 które uniemożliwiają przerobienie zwykłego GeForce na Quadro.

Napisano

jej macroos nareszcie szukalem tego dlugo. pzrerabialem mojego grofsa i no nie powiem opcji o wiele wiecej, a praca też jakby szybsza(ladniejsza to na pewno). polecam to . tylko jak ktoś ma gfoprsa tak do 3, bo potem to juz sie nie oplaca.

Napisano

mi udalo sie uruchomic maxtreme4.cos na GeMX400 64MB SDR. doszlo pare efektow, viewporty wygladaja o niebo lepiej. w max5 nie dzialaja strzalki [od transformacji]. chyba ze jakas nowsza wersja... max4 ciagnie bez problemu. na GeMX440 64MB DDR juz nie chce mi ruszyc. jak komus sie uda na 440 uruchomic to dajcie znac.

Napisano
  • Autor

wreszcie przerobiłem swojego GF3 na Quadro DCC ale w sumie bez rewelacji :(

- jest antaliasing lini ale pracuje jakoś dziwnie, linie bez aa wyglądaja chyba lepiej

- prędkość bycmoże minimalnie większa, ale ciężko powiedzieć

-teksturki trochę ładniej są filtrowane

- gizma,vertexy itp. działaja bez problemu

-słynny efekt mgły nie chce mi działać ( nie mam pojęcia czemu ) ????

link dla tych co mają problemy z quadro pod maxem5 (maxtreme pod maxa5) :

http://210.198.3.44/download/CVdownload.htm#maxt

[Edited on 4-3-2003 by marcoos]

Napisano

A ja mam inny problem jak sobie ustawie zamiast vertexów kropki to nic nie widze no i musze sobie zostawić krzyżyki.

P.S. marcoos jak chcesz zobaczyć mgłe to ustaw widok z kamery.

Napisano
  • Autor

a próbowałeś maxtreme z tego linka co podałem ? te stery likwidują podobno wszystkie problemy które dotychczas były w max5 ( ja w każdym razie kropki mam jak trzeba :) )