Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zainspirowany tematem bitwy 2d postanowilem maznąc niejakiego Toada Mortona zwanego Czarnym Mortonem. Jest to postac z ksiazki Nicka Cava pt. Gdy Oślica ujrzała Anioła. W bitwie jakoś nie bardzo miałem ochote (i odwage) startować dlatego zamieszczam prace w WIPie. Ciekaw jestem Waszej opini na jej temat. Zdaje sobie sprawe ze anatmia (o ile mozna tu mówic o anatomi:)) siada zupełnie, oć choćby ta ręka bez dłoni za to z dziwnymi palcami:). Co do samej postaci to niewiele jest o niej w książce, jakieś 2 strony. Toad pochodził z klanu Mortonów z którego to został wyrzucony po tym jak został przyłapany na jedzeniu nogi psa. Dalsze jego losy są jeszcze bardziej \"czarne\" i niezbyt \"przyjemne\". Właśnie motyw z nogą przedstawiłem w pracy. To by bylo na tyle, zapraszam do komentowania.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej ;)> Na poczatek przyczepie sie do kilku rzeczy ;P

-ja na twoim miejscu popracowalbym nad konturem - czesto prowadzi to u ciebie do romycia sceny i niezbyt milego efektu koncowego - linia glowy, mimika twarzy, dlon, tlo

- przypatrz sie anatomii zwierzat i ludzi (starych schorowanych osob, zdjecia z prosektorium) majac na uwadze dziasla i zeby - tu jest jeszcze troche do zrobienia

- prawe oko z tego co mi sie wydaje powinno byc jedynie oswietlone metnym odbiciem z dloni (co najwyzej lekko je odbijac - teraz iluminuje); przycieniuj prawe - ono tez wydaje sie zbyt jasne

- bardzo ladny wyszedl ci podkoszulek - tu rzeczywiscie uklony :)

- dobrze ci wychodzi oswietlenie sceny - to plus barwy wplywa na niezly klimat pracy

To chyba tyle. Czekam na postepy w pracy. I jeszcze jedno - moglbys napisac kilka slow nt. technik jakich uzywasz (podkoszulek szczegolnie :) pozdrawiam rzuq

Napisano

Linki z sieci wiec za zywotnosc nie odpowiadam ale mam nadzieje ze sie przydadza.

Przedostatnie wydaja sie chyba najbardziej \"interesujace\" ;)>

pozdrawiam

rzuq

dyscomp1.jpg

dyscomp2.jpg

dysprep.jpg

dysfront.jpg

Napisano

no jak rany, coś okropnego. Dzieki za fajny material i konstruktywny komentarz Rzuq. Postaram sie ząbki poprawic (jak i całą reszte) z tym ze ząbki i tak musza byc troche \"inne\" gdyz w ksiazce Morton spiłowane miał w kształt kłów wszystkie. Jesli chodzi o podkoszulek to sprawa jest prosta, najpierw rysunek, gładki, zwykly brush z fotka. Potem na to wszystko texturka carpttan z maxa (lekko poprawiony, powielony itepe) z trybem linear burn i 50% kryciem, pozniej na to jakas texturka metalu:), z llekkim kryciem no i kolejny metal imitujacy zabrudzenia z trybem overlay (tez lekko zmodyfikowany).

Napisano

Nie pytaj skad to mam. Dzialaj bracie ;)

Ja ide spac bo bezsennosc wreszcie sie konczy a 27 h bez snu powoduje ze robie sie otepialy.

pozdrawiam

rzuq

ps. nie - te obrazki nie sa powodem mojej bezsennosci ... ;)>

teeth.jpg