Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zapomnij o propagandzie!

Zawalcz o równouprawnienie na rynku pracy.

Ruszył konkurs na plakat dotyczący problematyki równości szans kobiet i mężczyzn na rynku pracy, skierowany do amatorów, profesjonalnych grafików i twórców reklamy. Do wygrania profesjonalny aparat fotograficzny Canon EOS 500D + 18-135 mm IS. Oprócz walorów estetycznych będzie się liczyć koncepcja pracy. Zwycięska kreacja będzie ponadto promowana w Internecie w liczbie 100 tys. odsłon. Zgłoszenia przyjmujemy do 31 października, ogłoszenie wyników nastąpi 15 listopada. Wsparciem merytorycznym dla uczestników jest cykl wykładów specjalistów ze świata socjologii, marketingu i reklamy zamieszczonych na portalu kampaniespoleczne.pl w dziale WIEDZA. Organizatorem konkursu jest Fundacja Komunikacji Społecznej.Projekt realizowany w ramach Konkursu Inicjatyw Pozarządowych, ogłoszonego przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej. ZAPRASZAMY!

Więcej informacji na kampaniespoleczne.pl

konkursnaplakat.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 959
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mnie ciekawi ta forma reklamy (100 tys odsłon). Jak to będzie wyglądało i skąd takie wyliczenia?

dac77 może tu chodzi już o równouprawnienie panów? Wszak parytety dyskryminują wszystkich porówno, tyle, że inaczej w rożnych dziedzinach.

W Olsztynie na szukają pań czy też studentek :D więc chyba czas na odwet...? ;)

Napisano

Tak serio to trochę niepoważne. Robią kampanię. Potrzebują plakatu. Organizują konkurs na projekt plakatu. W ramach promocji konkursu wypuszczają PLAKAT. Coś mi się wydaje, że to sam konkurs jest tą kampanią promocyjną.

@prrrshalony:

Racja. Obecnie jest więcej zawodów w których mogą pracować tylko kobiety niż tych w których mogą pracować tylko faceci. Jedynie dyskryminacja płacowa pozostaje faktem, ale to głównie dlatego, że kobiety są tak chętne do pracy za niskie wynagrodzenie. Facet potrafi pozostawać bez pracy 2-3 lata i nie robić sobie z tego nic ,nie biorąc byle jakiej roboty za najniższą, a kobiety często po 3-4 miesiącach wymiękają i godzą się na każde warunki.

P.S.

Jestem przeciwny równouprawnieniu, bo nie chcę ani żeby facet opiekował się dziećmi w przedszkolu, ani żeby mnie przed operacją golił mnie tam gdzie wiadomo.