czawo Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 Witam, Jestem początkowym użytkownikiem Maya 2011. Chciałbym zapytać bardziej doświadczonych użytkowników, jak zacząć modelować w 3d następujący obraz Chodzi mi szczególnie o metalową siatkę. Pozdrawiam Tomek
Levus Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Ja bym zaczął z cylindra, zaznaczył wertexy co drugi, przesunąłbym je nieco w dół żeby utworzył się ząbkowany wzorek, zaznaczył edge tworzące wzorki, wcisnąłbym create shape from selection->linear, skasowałbym cylinder a w powstałym splinie włączyłbym opcje enable in renderer oraz render in viewport, ustaliłbym grubość i użył modyfikatora bend. A sorki, niezauważyłem, że Ty w majce:p
czawo Napisano 19 Październik 2010 Autor Napisano 19 Październik 2010 OK, może być i Max! Dzięki Levus za wskazówki, spróbuję Twojej metody :) Pozdrawiam!
Levus Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Znaczy wiesz, w majce też powinny być podobne opcje, ale pewnie inaczej się to wszystko nazywa..
Rekomendowane odpowiedzi