Macjej Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Witam. Najpierw chciałbym przeprosić, że wrzucam ten temat tutaj, ale naprawdę nie wiem, do którego działu powinien on trafić. A więc niedawno wymodelowałem/wyrenderowałem swoją pierwszą pracę ever - Lancera Evo X. Jednak przed i po renderowaniu, na przodzie karoserii widać paski, które psują cały efekt. Z tąd moje pytanie, gdzie leży problem i jak się go pozbyć. Wiem, że praca nie jest nawet śrenia, ale tak jak mówię, to pierwsze co w życiu zrobiłem : ).
Macjej Napisano 7 Październik 2010 Autor Napisano 7 Październik 2010 Rozumiem, że nikt nie jest w stanie powiedzieć, czego to wina ? : ). To trudno, niech zostanie jak jest : ).
natas Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 Może powinieneś to wrzucić do działu rendering albo jeszcze lepiej wip .Ja niestety za cienki jestem by tak z obrazka wydedukować i dobrze jak byś dopisał co to za soft .
Vega Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 (edytowane) Może masz złe mapowanie? Masz nałożoną jakąś teksturę na model? Czy jest to czysty niebieski kolor z specular, itd.? Może masz hdri w materiale? Jeżeli nie to prawdopodobnie wina oświetlenia lub renderingu. Napisz w jakim silniku wyrenderowałeś, jaki program. (Temat przeniosłem z działu Pomoc->Modeling) Edytowane 7 Październik 2010 przez Vega
Rekomendowane odpowiedzi