bawarski iluminata Napisano 24 Maj 2004 Napisano 24 Maj 2004 no tak wlasnie jestem ciekawy czy ktos z was( dokladniej to ilu z was) siedzi i na jakim linuxie. a no i czy ktos probowal odpalic maxa pod VM.
bawarski iluminata Napisano 24 Maj 2004 Autor Napisano 24 Maj 2004 no jk microsot chce wypuscic ms office to czemu nie max?
Orion Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 Ja siedze na auroxie :) i powiem tak: Nie mam nic ani do Windy ani do Pingwina, ale jeśli chodzi o geniusz B.G. to powiem \"thats sucks\" Po prostu udało mu się i tyle, a reszta to komercha i polityka
Hikoo Napisano 29 Maj 2004 Napisano 29 Maj 2004 zapewne jakby wyszla wersja maxa pod linuxa, to siedzialbym przez 90% czasu tylko na linuxie. osobiscie uzywam slackware zmodyfikowanego przez siebie, ogolnie dystrybucje ta polecam wszystkim, bo sprawdzilem naprawde wiele i ta okazala sie najdogodniejsza i najszybsza w dzialniu, o stabilnosci nie wspominam :)
Nimrod Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Jestem początkującym linuksiarzem i dopiero raczkuję wraz z Mandrake\'iem 9.2... a max na linuxie? no chyba, że przez emulator, ale słyszałem że się nie opłaca nawet próbować. A niestety nie ma wersji Mayi PLE na linuxa :(
MeG Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 ja mam na laptopie i na kompie (workst. jako 2 system) linuxa SUSE 9.0 i zaraz sie zabieram do updatu na 9.1
adek Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Slyszalem ,ze komus udalo sie odpalic max\'a pod linuchem. Na ile to jest prawda to nie wiem. Sam raczej twierdze ,ze nawet jesli uda sie go odpalic w zyciu nie bedzie on dzialal tak zeby sie dalo na nim pracowac. Dopoki nie wyjdzie specjalna wersja pod linuxa nie ma co sie nawet meczyc. Ja siedze na Mandrake\'u 10. Ten system jesli chodzi o stacje robocze jest jednym z lepszych (moim zdaniem). Na serwerki polecam Red Hata (ew. Fedore) lub gentoo.
t0m3k Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 polecam Aurox\'a (tylko nie 9.3 !!, 9.3.1 jest juz OK), RedHat\'a (zrodlo dla Aurox\'a), a jesli ktos sie boi instalowac to Knoppix\'a. Osobiscie wlasnie testuje Mandrake 10. Wyprobowalem ostatnio kilka dystrybucji bo mam problemy z Blender\'em (chociaz to raczej wina mojej karty graficznej Voodoo3 niz systemu, chociaz pod Slack\'iem dzialal super) i te ktore wypisalem sa na poczatek \"najprzyjazniejsze\". Co do MAX\'a to szkoda ze Autodesk (wlasciciel discreet a tym samym MAX\'a) nie tworzy wersji swojego oprogramowania dla systemow Linux\'owych :( Moze ktos ma jakies wiadomosci czy w tej kwestii cos sie zmienilo albo ma zmienic?? BTW pod winda Blender tez sie sypie :(
oxygenn Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 napisał bawarski iluminata no tak wlasnie jestem ciekawy czy ktos z was( dokladniej to ilu z was) siedzi i na jakim linuxie. a no i czy ktos probowal odpalic maxa pod VM. hmmm... pod VM ci pojdzie na 100% (przeciez w VM instalujesz windowsa...) tylko nie wiem czy jest sens... bedzie chodzic duuuzo wolniej niz pod winda bez emulatora sprzetu... :/ lepeij juz mayke pod linuxa...
bawarski iluminata Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 vm symuluje ci maszyne ale nie wszystkie jej procesy(przynajmniej z tego co czytalem ostatnio) chodzi o symulowanie zachwac innego kom0putera a to nie ejst trude bo system musischowywac sie jakmaszyna czylibios, przerwania itd.
MeG Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 wine X pod linuxem jest mozna instalowac (podobno) programy dla windy choc ja wiem slyszalam (czytala) ze ma leciec flash mx ... probowalam instalowac cos macromedi i jakos nie za bardzow yszlo tzn rutyn ainstalacyjna nioc nie mruczala ale program nie lecial wiem ze z tym mozna wiele zdzialac jesli chodzi o drivery moj piekny cos ostatnio grzebal w tym podpytam co i jak a VM to do tego trzeba power maszynki :)
adek Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Pod linuxem uzywam Photoshopa i Macromedii. Działają stabilnie. Zainteresujcie sie czyms takim jak: CrossOverOffice. To komercyjny program pozwalajacy na odpalenie i instalacje najczesciej uzywanych aplikacji Windowsa - m.in. Macromedia Flash MX, Adobe Photoshop 7, cały Office i ja np. zainstalowalem IE :] Polecam.
bawarski iluminata Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 a wlasnie jak sie maya spisuje pod linuxem? ktos siedzi?
Nimrod Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Niestety nie ma Mayi PLE pod linuxa :(, to jest gówny problem...
MeG Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 boowa mial chyba maye pod linuxa albo xsi nie wiem juz :? hmm podobno leci calkiem niezle z tego co slyszalam @ Adek dzieki za tipp bede musiala wyprobowac sczegolnie photoshopa skoro mowisz ze ciekawy i stabiny ten cross over office to chetnie wyprobuje
ChaoSMakeR Napisano 9 Grudzień 2004 Napisano 9 Grudzień 2004 a ja dodam ze ucze sie mayki wlasnie pod linuxem i dziala bdobrze.
Quadysz Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 na pewno jest XSI 3.0 XE pod linucha za darmo... ma wszystko oprocz camera tracking (w oproznieniu od pelnej wersji) i ponoc wievporty sa duuuuzo szybsze od maxowych w windzie (kiedys gotham chyba poruszal ten temat ale niegdy nie sprawdzilem) ja osobiscie uzuwalem Suse a tuz przed tym jak mi padl dysk to mialem mandraka 10 ale tak sporadycznie uzywam ze generalnie zadych porad nie uslyszycie naleze do tych uzytkownikow linuxa co ciesza sie ze zainstalowali sobie stery do karty dzwiekowej i nie "pierdza" BTW czesc saygon greets
Rekomendowane odpowiedzi