cucsoniuss Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 Tak po glowie od jakiegos czasu chodzila mi taka scenka, musze jescze poporawiac kilka elementow konstrukcji dodac jakas wycienczona postac lub zwierze zmierzajace w kierunku wyjscia. Ogolnie tak 80% jest. Czekam na wasze opinie Uploaded with ImageShack.us
tweety Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 Od razu powiem zmień Image Sampler. Wygląda mi na catmull rom albo mitchell. Zmień na area, przy tego typu obrazkach wyżyłowana ostrość nie jest tak ważna jak brak baboli na highlightach czy dobre miękkie światło 80% to to nie jest :) Można dopracować oświetlenie w kilku partiach gdzie powinien zadziałać secondaru bounces. Kilka dodatkowych rim lightów na gałązkach w cieniu też by się przydało. Volumetryki na pewno dodadzą temu kopa. Tak samo jak jakieś ciekawsze podłoże na tym gruncie. Może zamiast jednostajnej płaszczyzny coś na kształt tych krzaczków? Pozdrawiam
Berger Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 Dodaj jeszcze jakiś wiszący syf, czy pajęczyny, wytworzysz niezły klimat :)
Smoku Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 A to miała być konstrukcja czy jakieś pnącza? Bo wygląda jak konstrukcja z patyków
cucsoniuss Napisano 9 Październik 2010 Autor Napisano 9 Październik 2010 Dzieki za cenne uwagi. Jest to konstrukcja z patykow tworzacych struktury pnaczy. Co do podloza chce zeby bylo ono plaskie, moze dodam troche skal. Co do syfu, pajeczyn musze pomyslec jak to w jakis w miare sprawny sposob zrobic. Po dodaniu tekstur drewnianych bal i skal wezme sie za to.
Gość kakaku Napisano 13 Październik 2010 Napisano 13 Październik 2010 tak z ciekawości, jak zrobiłeś te patyki?:P
cucsoniuss Napisano 16 Październik 2010 Autor Napisano 16 Październik 2010 Taki mój mały design reserch Voronoi script +create shape from edges + sweep http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/voronoi-cells
Rekomendowane odpowiedzi