Piun Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 Witam Nie jestem pewien czy wybrałem odpowiedni wątek - jeżeli źle trafiłem prosze o przeniesienie. A problem mam następujący - do tej pory pracowałem na 2 monitorach, w lewym vieporty w prawym material editor, layers i ta najważniejsza zakładka której nie umie nazwać :D - czyli edycja brył, modyfikatory, światła itp. Po przejściu na 1 monitor mam same vieporty wszelkie zakładki z edytorami zostały prawdopodobnie po tamtej stronie :) Udało mi się customize-> Custom UI and defults Swither i odzyskałem w/w załdake z modyfikatorami, bryłami, światłami. Nie mam natomiast pojęcia jak odzyskać material editor oraz menage layers. Poroszę o pomoc pozdrawiam Piun
imprecis Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 Może wciąż w ustawieniach karty graficznej masz włączone 2 monitory ?
Piun Napisano 10 Październik 2010 Autor Napisano 10 Październik 2010 W stawieniach karty 1 monitor nawet stery monitora puszczałem jeszcze raz.
olaf Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 wymuś dwa monitory i przełącz na ten ktory masz, by powywalać ikony z niego. Ja tak musze czasem robić z photoshopem. u mnie na karcie da się wymusić dwa monitory. Ostatecznie podłącz monitor na czas przenoszenia paneli.
Quadysz Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 (edytowane) heh znany problem :) okienka fruwaja tam gdzie miales drugi monitor, jak mi sie to przytrafialo to podlaczalem drugi monitor :D:D info o pozycjach okienek jest w pliku 3dsmax.ini masz dwie metody, albo recznie odnalesc dane okienko w pliku i ustawic pozycje (powinny byc 4 liczby, (poprawka, późno już ;) ) pierwsze dwie to wspolrzedne, drugie to rozmiar, punktem odniesienia, czyli 0,0 jest lewy gorny rog ekranu) lub skasowac go :D ale wtedy oczywiscie wszystkie ustawienia ida w cholere i trzeba od nowa... greets ps. daj znac czy zadzialalo Edytowane 11 Październik 2010 przez Quadysz
Piun Napisano 11 Październik 2010 Autor Napisano 11 Październik 2010 Quadysz - twoja opcja z wpisywaniem pozycji okien jest ponad moimi umiejętnościami. Poleciałem do kupla po 2 monitor i ręcznie poprzestawiałem okna. Mimo wszytko bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Piun
Rekomendowane odpowiedzi