Piun Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Witam Nie jestem pewien czy wybrałem odpowiedni wątek - jeżeli źle trafiłem prosze o przeniesienie. A problem mam następujący - do tej pory pracowałem na 2 monitorach, w lewym vieporty w prawym material editor, layers i ta najważniejsza zakładka której nie umie nazwać :D - czyli edycja brył, modyfikatory, światła itp. Po przejściu na 1 monitor mam same vieporty wszelkie zakładki z edytorami zostały prawdopodobnie po tamtej stronie :) Udało mi się customize-> Custom UI and defults Swither i odzyskałem w/w załdake z modyfikatorami, bryłami, światłami. Nie mam natomiast pojęcia jak odzyskać material editor oraz menage layers. Poroszę o pomoc pozdrawiam Piun Link to comment Share on other sites More sharing options...
imprecis Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Może wciąż w ustawieniach karty graficznej masz włączone 2 monitory ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piun Posted October 10, 2010 Author Share Posted October 10, 2010 W stawieniach karty 1 monitor nawet stery monitora puszczałem jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaf Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 wymuś dwa monitory i przełącz na ten ktory masz, by powywalać ikony z niego. Ja tak musze czasem robić z photoshopem. u mnie na karcie da się wymusić dwa monitory. Ostatecznie podłącz monitor na czas przenoszenia paneli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quadysz Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 (edited) heh znany problem :) okienka fruwaja tam gdzie miales drugi monitor, jak mi sie to przytrafialo to podlaczalem drugi monitor :D:D info o pozycjach okienek jest w pliku 3dsmax.ini masz dwie metody, albo recznie odnalesc dane okienko w pliku i ustawic pozycje (powinny byc 4 liczby, (poprawka, późno już ;) ) pierwsze dwie to wspolrzedne, drugie to rozmiar, punktem odniesienia, czyli 0,0 jest lewy gorny rog ekranu) lub skasowac go :D ale wtedy oczywiscie wszystkie ustawienia ida w cholere i trzeba od nowa... greets ps. daj znac czy zadzialalo Edited October 11, 2010 by Quadysz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piun Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 Quadysz - twoja opcja z wpisywaniem pozycji okien jest ponad moimi umiejętnościami. Poleciałem do kupla po 2 monitor i ręcznie poprzestawiałem okna. Mimo wszytko bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Piun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts