tejek Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 Witam, Mam problem z zaokragleniem krawiedzi mojego obietku poniżej znaduje się zdjęcie jak to wyglada. Napis "OPEN" jest utowrzony jako text, dwa przechylone kwadraty utworzyłem przy pomocy Box, pozostałem dwa elementy przypominajace litere B uworzyłem przy pomocy LINE i Modyfikacji Bevel. Jednak utknalem w miejscu ponieważ i nie mam pojecia jak wykonac zaokraglone krawedzie. Jestem dopiero poczatkujacy dlatego prosiłbym o pomoc i wytłumaczenie mi jak to mógłbym wykonac. Szukałem na forum jednak nie znalazłem odpowiedzi, w niektórych postach było napisane o ChamferBox albo o MashSmootha albo o TurboSmooth jednak te metody nie pomogły mi uzyskac zaokraglonych krawedzi ;/ Prosze o pomoc Pozdrawiam
Simple_man Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 Poniżej nie znajduje się "zdjęcie". BTW to nie "zdjęcie" tylko: a) render b) print screen. Sam sobie wybierz. Gosh.
tejek Napisano 24 Październik 2010 Autor Napisano 24 Październik 2010 sorry poradziełem sobie z zaokragleniem jednak podczas dodania wyrzuca mi błedy opnizej wrzucam render: Zaokraglenia krawedzi robie poprzed Edit poly -> Edge -> Chamfer (Chamfer Amount: 2,5 Segments: 10) i wszystko mi sie krzaczy ;/ Prosze o pomoc
ciacho191 Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 siatka zła musi być - daj jej screena
Smoku Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 po co tyle segmentów? lepiej daj jeden lub dwa i smootha
tejek Napisano 24 Październik 2010 Autor Napisano 24 Październik 2010 Wrzucam dwa zdjecie przed dodania Chamfer-a i po:
tejek Napisano 24 Październik 2010 Autor Napisano 24 Październik 2010 w chamfer liczbe segmentów zmijszyłem na 1 i dalem smooth jednak nie wyglad to zbytnio ciekawie ;/ w smooth dałem takie utawienia w załczniku:
ciacho191 Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 i ty sie dziwisz że ci się kopie jak nawet takich lini na siatce nie masz
tejek Napisano 24 Październik 2010 Autor Napisano 24 Październik 2010 Jestem poczatkujacy dopiero sie ucze dlatego robie takie glupie bledy. Ale dziękuję za pomoc. A byłbym wdzieczny jakbyć mi podpowiedział czym w najszybszy sposob dodac te linie, jakiego narzedzia nalepiej urzyc?
ciacho191 Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 znajdz funkcję typu cleanup (w majce taki przycisk jest) i użyj go ;)
tejek Napisano 24 Październik 2010 Autor Napisano 24 Październik 2010 moglbys mi bardziej sprecyzowac czego dokładnie mam szukac i gdzie? bede bardzo wdzieczny :D
Rekomendowane odpowiedzi