player23 Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 Witam, Kto może wie jak zrobić schody takie jak w załączniku, ale tak, aby wszystkie krawędzie były gładkie i nie było widać połączeń między stopniami? Dodam, że każdy stopień był oddzielnie robiony i każdy jest inaczej wygięty. Może jest na to jakiś patent? Będę wdzięczny za pomoc.:) pzdr
player23 Napisano 26 Październik 2010 Autor Napisano 26 Październik 2010 Dzięki Kakaku za dobre chęci, ale to się nie sprawdza:/. Tak jak mówiłem to są oddzielne elementy połączone "attach" i przy smoothing group każdy z osobna się zaokrągla pozostawiając linię łączenia tak jak na powyższych screenshotach. Poza tym dziwne bugi się robią przy tym:/. Bardziej myślałem, żeby połączyć każdy ze stopni w jeden element, ale jak to zrobić?:) Albo inną techniką je wymodelować.
kamiltsn Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 możesz odpowiednie vertex-y każdego stopnia zweldować i będziesz miał jedną bryłę.
waza Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 zDetach'uj wszystkie boczki schodów, utwórz z nich jeden obiekt, następnie potnij siatkę tak, aby można było utworzyć z nich jeden Element przez weldowanie wierzchołków i nadaj na to wszystko jedną grupę wygładzania. Podobnie zrób ze spodem schodów. Pracy nie więcej niż pół godziny a dla niektórych to nawet z przerwą na kawę.
player23 Napisano 26 Październik 2010 Autor Napisano 26 Październik 2010 Wielkie dzięki;). Jutro w pracy sprawdzę.
player23 Napisano 27 Październik 2010 Autor Napisano 27 Październik 2010 Waza, działa perfekcyjnie:), raz jeszcze wielkie dzięki, a pracy było na 3 min;)
waza Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 To miałeś 27 minut na wypicie kawy a mnie przyjemnie, że mogłem pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi