Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przeglądając tą stronę od dłuższego czasu, postanowiłem się zarejestrować. Mam 17 lat od dłuższego czasu interesuje się grafiką, i zastanawia mnie pytanie jaki program 3d polecacie dla początkującego bo jak wiadomo maya/max są to kombajny i nie wiem czy mam się pakować w nie od razu, czy spokojnie zacząć od blendera ? Na dłuższą metę chciałbym to robić dla przyjemności, zabicia czasu itp. Dłuższy czas używałem Mayi, i byłem zadowolony, lecz nie "ogarniałem", więc przeszedłem na smuklejszego blendera. Co byście doradzili jeżeli chciałbym zająć się tym już powiedzmy w stopniu dobry, i po paru kursach wykonywać jakieś skomplikowane modele itp.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 668
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ze swojej strony polecam oczywiście Blendera i darmową wersję SketchUp od Googla. Blender jest darmową konkurencją dla Maxa i moim zdaniem bez żadnych kompleksów spokojnie z nim walczy.

Przerabiaj dużo tutków i najlepiej zakładaj swoje własne cele/projekty do realizacji. Gdy na czymś się zatniesz szukaj info w tutkach i na forach. Sam się bawię w Blenderze, a nowa wersja już w ogóle mnie rozwala. Jest tak samo dobra na początki, jak i dla zaawansowanych :)

Napisano

No tak, blender to taki sam kombajn jak max czy maya, ten soft ma wszytsko zintegrowane.