goat91 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Tak więc zakładam ten wątek w którym bede umieszczał swoje prace. Pomyślałem ze pora zabrać sie za teczke w końcu :D Wszelkie komentarze i opinie mile widziane. Pierwszy projekt bedzie zawierał model Katheram R500. Ponizej pierwsze rendery...
goat91 Napisano 27 Październik 2010 Autor Napisano 27 Październik 2010 No i juz na samym poczatku pojawia mi sie problem gdyz nie moge nigdzie znalezc odpowiednieg ozdjecia gdzie jest pokazane w jaki sposob koło jest przymocowane do tego amortyzatora... :/
Smoku Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Ramiona felgi nie łączą się z obręczą? oponka ujdzie chociaż można było zrobić ciekawszy bieżnik. Mocowanie to prostota, cylinder helix, tarcza też cylinder szczęki też z proste. To wszystko będzie dopracowane? No to na koniec powodzenia :) EDIT: Konkretnie tego ? bo jak jakiś podobny to mogę coś podrzucić
goat91 Napisano 27 Październik 2010 Autor Napisano 27 Październik 2010 Nie chodzi mi konkretnie o TO łączenie... podobne mozna napewno znalezc w samochodach typu buggy ( chyba tak to sie nazywa ). Jak masz jakies to dawaj, z checią zobacze :D
Smoku Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 tu jest trochę http://www.pfmrc.eu/printview.php?t=24141&start=105&sid=d19e612e8107ae93e1fe8108e48a4052 z tego co się dowiedziałem to się nazywa mcperson, ale całość , w każdym razie szukaj pod tym hasłem 1
goat91 Napisano 1 Grudzień 2010 Autor Napisano 1 Grudzień 2010 robie i robie tego Caterhama no i natrafilem na problem. Nie wiem jak to sprytnie polaczyc te dwie czesci w rurze wydechowej. Opcja bridge mi tu nie dziala do konca tak jak bym chcial bo lacze dwa bordery do jednego. A moze poprostu jakos inaczej zabrac sie za modelowanie tego?
Smoku Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 bridge nie połączy bo musisz mieć taką sama liczbe edge w obu obiektach, możesz pomysleć nad lżejszą siatka tych dwóch rur dwukrotnie a wtedy ręcznie bridgem mozna będzie pokombinować
ikkiz Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 może się nie powinienem wypowiadać, bo nie znam maksowej terminologii, ale ja bym wyciągnął (extrude) te dwie rury w kierunku tej jednej (do miejsca gdzie się łączą), ale bez łączenia samych wierzchołków, potem przesunął bym dolne wierzchołki krawędzi górnej rury i górne dolnej wzdłuż do tyłu, aż do stylku i tam połączył, wtedy zostanie tylko po połowie krawędzi każdej z 2 rur, czyli dokładnie tyle wierzchołków ile ci trzeba, żeby dospawać pojedynczą rurę.
goat91 Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Napisano 2 Grudzień 2010 ha, dzieki za szybka odpowiedz. Jak zwykle wychodzi ze najprostsze rozwiazania sa najlepsze(jatat) :D
goat91 Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 To taki maly update wrzucam rzeby nie bylo ze nic nie robie. Jeszcze duzo rzeczy jest do dopracowania ale coraz bardziej zaczyna to przypominac Catherana :D Zrobienie rury wydechowej okazalo sie trudniejsze niz myslalem wiec jeszcze jej nie dodaje. Probowalem zrobic tak jak mowiliscie ale cos mi na razie nie wychodzi. Ale zrobie ja w koncu:D To co sadzicie na razie? To moje pierwsze autko...
Rekomendowane odpowiedzi