maury Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 Cześć! Ostatni pod wpływem impulsu spowodowanego oglądnięciem którejś tam części StarWars, postanowiłem wymodelowac takie cacko, jak w tych wyścigach. Leciałem z pamięci i własnej wyobraźni, także oprócz zaczerpniętej koncepcji, nie znajdziecie innych podobieństw:P Model powstawał 3 dni w 3ds maxie 2009, scene oświetliłem hdri, daylightem i targetem light. Małe lampki i pare szczegołów wykonałem w photoshopie. Jest to prosta praca, ale z moim kompem na większe się nawet nie porywam... Chcialbym poznać Wasze zdanie na temat pracy, z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 Hej Wygląda całkiem całkiem, można by jakieś inne ujęcia? No a w kwestii krytyki, to jakieś taki za czyste jak z taśmy produkcyjnej a w starych warsach chyba to taka samoróba była ze złomu nie? i brudna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 30 Październik 2010 Autor Share Napisano 30 Październik 2010 z ujęciami nie będzie problemu, tylko muszę jeszcze trochę go dopracować, bo nawet nie chcesz wiedzieć co się dzieje po niewidocznej stronie:D. Z tym brudem to jeszcze się zastanowie, bo trochę by nie pasował do otoczenia które wybralem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 No fakt scenka musiałby się zmienić, uznałem to za oczywiste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 Ja na starwars się nie znam ale model jest fajny uważam i jeśli te pojazdy produkowaliby seryjnie, zapewne po wyjściu z salonu mogłyby tak elegancko wyglądać :) Rozumiem, że to luźne nawiązanie, ale jak chciałbyś się bardziej trzymać pierwowzoru to powinno chyba być jak smoku132 napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 30 Październik 2010 Autor Share Napisano 30 Październik 2010 x-men rozszyfrował moje zamiary:D bardzo możliwe, że zrobie dwie wersje jedna do salonu, a druga w teren;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 Hej Wygląda całkiem całkiem, można by jakieś inne ujęcia? No a w kwestii krytyki, to jakieś taki za czyste jak z taśmy produkcyjnej a w starych warsach chyba to taka samoróba była ze złomu nie? i brudna Nie wszystkie były "samoróbą" :) Oprócz Aniego (Vader) byli też zawodowcy. Broood wynikał raczej z terenu czyli pustynnego Tatoine. Niezapominajcie że Star Wars to całe uniwersum, na które składają się książki, komiksy, kreskówki etc. Złomowe to one były tylko w "Mrocznym widmie" Ścigacza nie powstydził by się Lucas. Jest naprawdę świetny chociaż raczej pasowałby do Coruscant niż do tej planety poza rubieżami. maury zapomniałeś o najważniejszy elemencie czyli wiązce laserowej która utrzymywała oba silniki! pzd. Daniel (Niech Moc będzie z Wami!) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 Jedidan12 wiedziałem że tu napiszesz, jesteś fanem starych warsów, :) ja widziałem tylko filmy a i to nie wszystkie :) W każdym razie pomysł z dwiema scenkami wydaje się dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim_pon Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 Gratuluje modelu, na prawdę świetnie Ci to wyszło :D Jedyne co mnie tak w oczy razi to te małe lampki naokoło silników według mnie wyglądają strasznie sztucznie i psują efekt modelu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 Oto obiecane rzuty, tym razem bez tych niebieskich światełek i bez ingerencji photoshopa. W górnym i bocznym widoku coś mapa hdri nie dziala poprawnie:/ Dzięki za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 Naprawdę super. Tyko trochę nieciekawie wyglądają łączenia kabli (te utrzymujące silniki z kokpitem) pzd. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 Czy te kable nie są za długie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 łączenia kabli tez mi się nie podobają, ale już nie chciałem katować swojego kompa (troche mialem problemy z fatal error:P), a co do długości kabli to zalezy od gustu. Chciałem uzyskać efekt aerodynamiki, żeby można było poczuć jego prędkość, mimo że stoi w miejscu:D Widzę,że trafilem w gust Jedidana:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 Widzę,że trafilem w gust Jedidana:) Idealnie :) Długość kabli jest bardzo dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi