Napisano 30 Październik 201014 l Cześć! Ostatni pod wpływem impulsu spowodowanego oglądnięciem którejś tam części StarWars, postanowiłem wymodelowac takie cacko, jak w tych wyścigach. Leciałem z pamięci i własnej wyobraźni, także oprócz zaczerpniętej koncepcji, nie znajdziecie innych podobieństw:P Model powstawał 3 dni w 3ds maxie 2009, scene oświetliłem hdri, daylightem i targetem light. Małe lampki i pare szczegołów wykonałem w photoshopie. Jest to prosta praca, ale z moim kompem na większe się nawet nie porywam... Chcialbym poznać Wasze zdanie na temat pracy, z góry dzięki.
Napisano 30 Październik 201014 l Hej Wygląda całkiem całkiem, można by jakieś inne ujęcia? No a w kwestii krytyki, to jakieś taki za czyste jak z taśmy produkcyjnej a w starych warsach chyba to taka samoróba była ze złomu nie? i brudna
Napisano 30 Październik 201014 l Autor z ujęciami nie będzie problemu, tylko muszę jeszcze trochę go dopracować, bo nawet nie chcesz wiedzieć co się dzieje po niewidocznej stronie:D. Z tym brudem to jeszcze się zastanowie, bo trochę by nie pasował do otoczenia które wybralem...
Napisano 30 Październik 201014 l Ja na starwars się nie znam ale model jest fajny uważam i jeśli te pojazdy produkowaliby seryjnie, zapewne po wyjściu z salonu mogłyby tak elegancko wyglądać :) Rozumiem, że to luźne nawiązanie, ale jak chciałbyś się bardziej trzymać pierwowzoru to powinno chyba być jak smoku132 napisał.
Napisano 30 Październik 201014 l Autor x-men rozszyfrował moje zamiary:D bardzo możliwe, że zrobie dwie wersje jedna do salonu, a druga w teren;)
Napisano 30 Październik 201014 l Hej Wygląda całkiem całkiem, można by jakieś inne ujęcia? No a w kwestii krytyki, to jakieś taki za czyste jak z taśmy produkcyjnej a w starych warsach chyba to taka samoróba była ze złomu nie? i brudna Nie wszystkie były "samoróbą" :) Oprócz Aniego (Vader) byli też zawodowcy. Broood wynikał raczej z terenu czyli pustynnego Tatoine. Niezapominajcie że Star Wars to całe uniwersum, na które składają się książki, komiksy, kreskówki etc. Złomowe to one były tylko w "Mrocznym widmie" Ścigacza nie powstydził by się Lucas. Jest naprawdę świetny chociaż raczej pasowałby do Coruscant niż do tej planety poza rubieżami. maury zapomniałeś o najważniejszy elemencie czyli wiązce laserowej która utrzymywała oba silniki! pzd. Daniel (Niech Moc będzie z Wami!) :)
Napisano 30 Październik 201014 l Jedidan12 wiedziałem że tu napiszesz, jesteś fanem starych warsów, :) ja widziałem tylko filmy a i to nie wszystkie :) W każdym razie pomysł z dwiema scenkami wydaje się dobry
Napisano 30 Październik 201014 l Gratuluje modelu, na prawdę świetnie Ci to wyszło :D Jedyne co mnie tak w oczy razi to te małe lampki naokoło silników według mnie wyglądają strasznie sztucznie i psują efekt modelu. Pozdrawiam
Napisano 31 Październik 201014 l Autor Oto obiecane rzuty, tym razem bez tych niebieskich światełek i bez ingerencji photoshopa. W górnym i bocznym widoku coś mapa hdri nie dziala poprawnie:/ Dzięki za komentarze.
Napisano 31 Październik 201014 l Naprawdę super. Tyko trochę nieciekawie wyglądają łączenia kabli (te utrzymujące silniki z kokpitem) pzd. Daniel
Napisano 31 Październik 201014 l Autor łączenia kabli tez mi się nie podobają, ale już nie chciałem katować swojego kompa (troche mialem problemy z fatal error:P), a co do długości kabli to zalezy od gustu. Chciałem uzyskać efekt aerodynamiki, żeby można było poczuć jego prędkość, mimo że stoi w miejscu:D Widzę,że trafilem w gust Jedidana:)
Napisano 31 Październik 201014 l Widzę,że trafilem w gust Jedidana:) Idealnie :) Długość kabli jest bardzo dobra.