Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy ktoś możne mi pomóc stworzyć w miarę realna imitacje spawania. Do tej pory wychodzą mi same badziewne iskierki ;/

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nikt nie potrafi mi pomóc czy nikt nie chce ;/?

Napisano

od stwarzania to chyba Buk jest... nie wyreczaj go ;)

Napisano

Zrób maskę z prostych punktowych particli, w kompozytorze, leciuteńko rozmyj, pokoloryzuj na biało, skopiuj to coś, podrzuć jako warstwę pod poprzednie, tylko teraz daj większego blura, zwiększ lekko kontrast krzywymi i daj koloryzacje na zimny niebieski.

Wszystko umieść jako warstwa nad resztą sceny w trybie add bądź screen.

Na koniec dodaj motion blura, i może spłaszczone flary jak na tej refce http://www.gurufreebies.pl/img/resources_photos/zdjecia/280_Iskry.jpg

i gotowe.

Będziesz miał więcej odpowiedzi jeśli najpierw zademonstrujesz wkład własny, co masz i co konkretnie chcesz zrobić. Pokaż do czego doszedłeś sam, wtenczas poproś o ewentualne sugestie rady. Nie ładnie też wymuszać odpowiedzi.

Przeczytaj swój post, napisałeś coś w stylu, chce zrobić człowieka w 3D, ale nie wiem jak, czy ktoś mi powie jak to zrobić?

Nie mówię tego złośliwie ;)

Napisano

Ok dzięki za pomoc.

Ale wytłumaczę o co mi chodzi ... chcę zrobić robota przemysłowego który będzie spawał samochód. Do tej pory bawiłem się tylko particle system (czy już mówiłem ze jestem początkujący :P) i jakoś mi nie chciało to za ładnie wychodzić ;/ powstawały jakieś tam iskry ale takie badziewne ze wstyd :P

Napisano
Ok dzięki za pomoc.

Ale wytłumaczę o co mi chodzi ... chcę zrobić robota przemysłowego który będzie spawał samochód. Do tej pory bawiłem się tylko particle system (czy już mówiłem ze jestem początkujący :P) i jakoś mi nie chciało to za ładnie wychodzić ;/ powstawały jakieś tam iskry ale takie badziewne ze wstyd :P

Większość efektów najlepiej uzyskać w 2D, zaprojektuj wygląd w np. Gimpie, a jeśli to animacja to odtwórz ją w compozitorze blendera.

Zakładam też że słowo klucz które jest tutaj najważniejsze to motion blur poczytaj trochę o tym na necie.

Napisano

moze popytaj autora http://vimeo.com/16648762

Napisano

Dzięki chłopaki. Po czytam o tym motion blur. A do autora tego filmiku nie ma żadnego kontaktu na tamtej stronie z tego co patrzyłem ;/ a o taki efekt właśnie mi chodzi :D