Marvin Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Witam, Potrzebuję prostego programu/pluginu/skryptu do trackingu. Chciałbym by program był w stanie wypluć do pliku tekstowego dane w takiej formie: numer trackera, klatka, współrzędne X Y na ekranie. Dane są mi potrzebne do kilku prostych obliczeń. Piszcie jak macie jakieś pomysły gdzie czegoś takiego szukać (jakby co to znam AE więc jakiekolwiek skrypty byłby bardzo pomocne) pozdrawiam.
ApaczoS Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Witam, Potrzebuję prostego programu/pluginu/skryptu do trackingu. Chciałbym by program był w stanie wypluć do pliku tekstowego dane w takiej formie: numer trackera, klatka, współrzędne X Y na ekranie. Interesuje Cię Mocha(planar tracking), od wersji CS4 dostępny jest razem z Afterem.
Marvin Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 voodoo tracker, ikarus Niestety oba programy automatycznie tworzą trackery i do tego w 3d. Ja potrzebuję prostego narzędzia, które będzie śledzić wyznaczone przez użytkownika punkty w 2d (same współrzędne X i Y bez obrotów itp). Punkty mogą się przemieszczać względem siebie natomiast kamera jest sztywno na statywie. Co do mocha to na chwilę obecną nie wiem jak miałbym wyciągnąć z niego potrzebne mi dane w wymaganym formacie.
ApaczoS Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Co do mocha to na chwilę obecną nie wiem jak miałbym wyciągnąć z niego potrzebne mi dane w wymaganym formacie. Przykładowy track z 60 klatek, w trzech opcjach: http://dl.dropbox.com/u/5046471/mocha.rar Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodziło ale może się przyda:) Footage wziąłem z The Foundry: http://thefoundry.s3.amazonaws.com/products/cameratracker/ae/assets/Footage_For_CameraTracker101v2.zip Ten drugi z GS'em.
Marvin Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 o dzięki ApaczoS, Bardzo się przyda. Z tego co widzę dla to każdego trackera będę miał oddzielny plik. Jeśli nie uda mi się znaleźć żadnego innego programu to chyba z tej metody skorzystam.
Marvin Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 :D właśnie zauważyłem jak się skopiuje keyframe'y (ze zwykłego tracking'u) z AE do notatnika to wyświetla mi to czego dokładnie potrzebuję. Nie spodziewałem się, że to takie proste :D. Jednak jeśli ktoś zna darmowy program do prostego tracking'u 2d o wymogach jak pisałem wyżej to walić drzwiami i oknami.
Rekomendowane odpowiedzi