Napisano 4 Listopad 201014 l Witam, Potrzebuję prostego programu/pluginu/skryptu do trackingu. Chciałbym by program był w stanie wypluć do pliku tekstowego dane w takiej formie: numer trackera, klatka, współrzędne X Y na ekranie. Dane są mi potrzebne do kilku prostych obliczeń. Piszcie jak macie jakieś pomysły gdzie czegoś takiego szukać (jakby co to znam AE więc jakiekolwiek skrypty byłby bardzo pomocne) pozdrawiam.
Napisano 4 Listopad 201014 l Witam, Potrzebuję prostego programu/pluginu/skryptu do trackingu. Chciałbym by program był w stanie wypluć do pliku tekstowego dane w takiej formie: numer trackera, klatka, współrzędne X Y na ekranie. Interesuje Cię Mocha(planar tracking), od wersji CS4 dostępny jest razem z Afterem.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor voodoo tracker, ikarus Niestety oba programy automatycznie tworzą trackery i do tego w 3d. Ja potrzebuję prostego narzędzia, które będzie śledzić wyznaczone przez użytkownika punkty w 2d (same współrzędne X i Y bez obrotów itp). Punkty mogą się przemieszczać względem siebie natomiast kamera jest sztywno na statywie. Co do mocha to na chwilę obecną nie wiem jak miałbym wyciągnąć z niego potrzebne mi dane w wymaganym formacie.
Napisano 4 Listopad 201014 l Co do mocha to na chwilę obecną nie wiem jak miałbym wyciągnąć z niego potrzebne mi dane w wymaganym formacie. Przykładowy track z 60 klatek, w trzech opcjach: http://dl.dropbox.com/u/5046471/mocha.rar Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodziło ale może się przyda:) Footage wziąłem z The Foundry: http://thefoundry.s3.amazonaws.com/products/cameratracker/ae/assets/Footage_For_CameraTracker101v2.zip Ten drugi z GS'em.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor o dzięki ApaczoS, Bardzo się przyda. Z tego co widzę dla to każdego trackera będę miał oddzielny plik. Jeśli nie uda mi się znaleźć żadnego innego programu to chyba z tej metody skorzystam.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor :D właśnie zauważyłem jak się skopiuje keyframe'y (ze zwykłego tracking'u) z AE do notatnika to wyświetla mi to czego dokładnie potrzebuję. Nie spodziewałem się, że to takie proste :D. Jednak jeśli ktoś zna darmowy program do prostego tracking'u 2d o wymogach jak pisałem wyżej to walić drzwiami i oknami.