Vit Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 czy ktos pomoże mi wyrenderować plik, zrobiłem tuta z neonem (napis biovital) ale cos nie tak jest z renderem wczoraj renderowałem 16 godzin - zabrakło pradu w bloku ( nie wiem czy przez vraya :) i zaczołem od nowa, plik odzyskałem z backupu, teraz renderuje jeszcze raz, ale juz na początku jakos inaczej mi to wygląda, czy da sie zrobić jakieś preview nie używajac rederera vraya ? jezeli nie to moze ktoś bedzie łaskaw wrzucic na swoja maszynę .maxa - bede wdzieczny, ale chociaż zerknie i skontroluje ustawienia vraya i materiału?
tweety Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 renderowałeś jedną klatkę 16 godzin czy całą animację? pokaż to co masz wyrenderowane do tej pory i w rzuć scenkę maksową.
Vit Napisano 6 Listopad 2010 Autor Napisano 6 Listopad 2010 renderowałem jedna klatkę, to był mój pierwszy raz z vrayem, wszystkie ustawienia renderera i materiały są z tego tuta http://www.tutorialized.com/view/tutorial/Create-a-Cool-Looking-Neon-Sign-Effect-using-3ds-Max-and-VRay/57352 w załączniku plik odzyskany z katalogu backup, plik od razu wyjaśniam zbieżny z tym co renderowałem za pierwszym razem P.S ponieważ zagadał do mnie sam Tweety, to do ciebie prośbę mam, wrzućcie proszę wideo z warsztatów :)
Vit Napisano 6 Listopad 2010 Autor Napisano 6 Listopad 2010 aha, nie wrzucam tweety screena bo nie ma co , pisałem przy pierwszym rednerze przy 4 przebiegu odłączyli prąd byłem w pracy moja kobieta dzwoniła mi zameldować że lipa z rendera , po pracy dziś wieczorem zapodałem plik na farmę założyłem konto trial, upload pliku .maxa 326 KB trwa w dalszym ciągu :) dobre trial :), renderowałem we własnym zakresie ale to całkiem inaczej wygląda niż wczorajszy początek rendera przy tej samej scenie z tymi swiatłami, materiałami, dlatego też mój post jeżeli po 17 godzinach mam złapać czapę że wogóle to jakżs kosmos i nie o to chodziło to zacznę koczować pod szkoła reklamy gdzie co piątek jest warsztat :)
mkeruj Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 U mnie SP5 nie wczytuje twoich ustawień z wcześniejszych wersji, więc przepisałem te z tutoriala Render wygląda tak: 2.20 min Proponuję zresetować vraya i ustawić render jeszcze raz. Może najpierw na pojedynczą klatkę.
gientekwl Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 U mnie też wszystko spoko... GI na BF, sampling DMC zapuszczam ciężki i leci w godzine na d2c
Rekomendowane odpowiedzi