Napisano 6 Listopad 201014 l Modeluję sobie działko w maxie. Zrobiłem kilka "cirkle - 22" zamieniłem w edit poly i w odpowiedni sposób wymodelowałem, później je połączyłem opcją attach w jedną rzecz/całość. Teraz mam 2 (nie wiem jak to nazwać) obiekty: to z-attach-owałem i plane - jednego. Pytanie brzmi jak używając tego co z-attach-owałem za pomocą którejś opcji boolean (np: a-b) zrobić dziury lub wytłóczenia w tym jednym plan-ie?
Napisano 6 Listopad 201014 l zanim attachowałeś użyj boola, zaznacz tego planea detac*** go użyj boola i dopiero przyłącz z powrotem. a tak przy okazji boolean to specyficzne narzędzie które może dużo zepsuć ale też i pomóc, także zastanów się czy na bank nie obejdzie się. pozdro
Napisano 6 Listopad 201014 l Autor To z ty plane-m się pomyliłem. Zobaczysz zaraz o co mi chodzi na filmiku: http://www.przeklej.pl/plik/nie-lapie-avi-00231s0sc4eh2j6 mam inne rozwiązanie ale poczekam na twoją wypowiedź.
Napisano 6 Listopad 201014 l ej weź przepisz tu na forum co piszesz w tym notatniku bo to jest kompletnie nie czytelne. i nie rozumiem o co tam chodziło
Napisano 6 Listopad 201014 l Autor Poradziłem sobie jeszcze inaczej. Usunąłem te kółka zrobiłem cylindry i używając opcji boolean zrobiłem dziury/otwory. Teraz pozostało mi tylko to wymodelować tak żeby wyglądało całkiem schludnie. Edytowane 6 Listopad 201014 l przez P.I.W.O.