Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czesc!

witam wszystkich na forum :) i mam pytanko - przy okazji mam nadzieje ze nie powielam jakiegos istniejacego watku, ale nie udalo mi sie znalezc takiego.

czy ktos z was uzywa tableta do tworzenia web layout'ow? a konkretniej chodzi mi o rysowanie pod illustratorem? wpadl mi w rece tablet wacom i spodziewalem sie naiwnie ze ulatwi i przyspieszy prace na wektorami. ale poki co ciezko mi idzie i zwykla myszka wydaje sie duzo lepszym rozwiazaniem.

przeszukalem google ale tutoriale to tabletow zawsze dotycza recznie rysowanej grafy a nie wektorow. czy ktos moglby mi jakaskolwiek pomoc? czy ja robie cos zle - tablet sam w sobie wymaga nauczenia to wiem - czy po prostu tablet jest bezuzyteczny do wektorow i illustratora?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja osobiście wolę w ilustratorze czy flashu wektory sadzić i przesuwać myszką - większa precyzja. jak chcesz coś z gestu wykonać w wektorach wtedy jest dobrym wyjściem mieć tablet.

Napisano

Ja ostatnio specjalnie pożyczyłem tablet od kolegi mając nadzieje że rzeczywiście jakoś rewolucyjnie wpłynie na moją pracę i zwyczajnie byłem ciekawy. Skończyło się na chwili zabawy w illustratorze i spakowaniu go z powrotem do pudełka... Malować ani rysować nie zamierzam, także myszka do projektowania stron jak najbardziej z mojej strony.

Napisano

ja co prawda nie robię layoutów..ale w illustratorze sporo działam i akurat dla mnie tablet jest szybszy i precyzyjniejszy (mam A4...nie wiem jak z mniejszymi jest) i wydaje mi się też, że ręka się mniej męczy..ale ja to nawet potrafię używać tabletu do przeglądania www, więc...:)

Napisano

Właśnie zamierzam kupić sobie tablet specjalnie dla Illustratora. :]

Czasami frustruje mnie zabawa myszką przy rysowaniu/trasowaniu jakiś organicznych kształtów (np. twarz). Wiem, że piórko mi pomoże.

Do precyzyjnej roboty wybrałbym mychę. Layouty to chyba jest precyzyjna robota? ;)