cucsoniuss Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Witam, Szukam szukam i nie mogę znaleźć. Chciałbym żeby gotowe rendery odrazu zapisywały się do pliku. Wiadomo - render output, ale czy da się tak ustawić żeby za każdym razem gdy renderuje powstawał nowy plik. np proba.jpg, proba1.jpg itd Próbowałem w VFB i w effects->file output i nic..:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, ale ja robię tak dajmy na to chcę mięć dwa ujęcia samochodu, więc ustawiam kamerke, potem w trybie autokey ustawiam sobie drugie ujęcie tą samą kamerką i przesuwając ją na następną klatkę. I ustawiam time output ->Range 1 to 2. i mam dwa ujęcia (lub więcej)wyrenderowane przy kilknięciu jeden raz renderu i oba się zapisują. Mam nadzieję że o to chodziło. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 11 Listopad 2010 Autor Share Napisano 11 Listopad 2010 niestety nie to:) Chodzi o to żeby za każdym razem gdy wyrenderuje obraz z danej kamery bądz viewportu obraz sam się zapisywał. Poprostu z lenistwa nie chce mi sie za każdym (testowym renderem) zapisywać nadawać nazwę i format pliku. zawsze to jakieś 10 s :) Fajnie jakby taka możliwość istniała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polacco Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Ale licznik ma się resetować po ponownym uruchomieniu maxa? Na 99% jestem pewny, że się da to zrobić tworząc skrypt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Właściwie to da się tylko skryptem. Kiedyś już to wałkowaliśmy, popełniłem nawet skrypt, który jako tako działał - link. RK. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 13 Listopad 2010 Autor Share Napisano 13 Listopad 2010 Przepiękny ten skrypt. O to własnie chodziło. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Znacz się działa, no to fajnie hehe ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi