Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Szukam szukam i nie mogę znaleźć. Chciałbym żeby gotowe rendery odrazu zapisywały się do pliku. Wiadomo - render output, ale czy da się tak ustawić żeby za każdym razem gdy renderuje powstawał nowy plik. np proba.jpg, proba1.jpg itd

Próbowałem w VFB i w effects->file output i nic..:(

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 28,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, ale ja robię tak dajmy na to chcę mięć dwa ujęcia samochodu, więc ustawiam kamerke, potem w trybie autokey ustawiam sobie drugie ujęcie tą samą kamerką i przesuwając ją na następną klatkę. I ustawiam time output ->Range 1 to 2. i mam dwa ujęcia (lub więcej)wyrenderowane przy kilknięciu jeden raz renderu i oba się zapisują. Mam nadzieję że o to chodziło. Pozdro

Napisano
  • Autor

niestety nie to:)

Chodzi o to żeby za każdym razem gdy wyrenderuje obraz z danej kamery bądz viewportu obraz sam się zapisywał. Poprostu z lenistwa nie chce mi sie za każdym (testowym renderem) zapisywać nadawać nazwę i format pliku. zawsze to jakieś 10 s :) Fajnie jakby taka możliwość istniała

Napisano

Ale licznik ma się resetować po ponownym uruchomieniu maxa? Na 99% jestem pewny, że się da to zrobić tworząc skrypt.

Napisano

Właściwie to da się tylko skryptem. Kiedyś już to wałkowaliśmy, popełniłem nawet skrypt, który jako tako działał - link.

RK.