proquest Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Witam, w Blenderze było coś na wzór rzeźbienia. W 3ds maxie tego niema chyba nie ma. Moje pytanie. Jestem skazany na ZBrusha czy jest coś takiego w 3ds maxie? I jeszcze jedno czy w zbrushu da się modelować? I czy jest to opłacalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 W 3d max masz w editablepoly paint deformation, ale tego nie polecam do sculptowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 jest jeszcze mudbox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proquest Napisano 13 Listopad 2010 Autor Share Napisano 13 Listopad 2010 Czyli najlepiej będzie zaopatrzyć się w zbrusha? A da sie w nim modelowac, czy liepie w 3d maxie a w zb tylko rzezbic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 W maxie robisz sobie prosta bazę w zbrushu lub mudboxie importujesz i w niej rzeźbisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 w Zbrushu mozna cos wymodelowac z Zsphere ale moim zdaniem jednak lepiej zrobic sobie porzadna baze w jakims typowym sofcie do 3d np darmowym wingsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 Zbrush i mudbox są nie do zastąpienia. Przynajmniej ja tak uważam. Oczywiście polecam blenderka. Najnowsza beta też świetnie sobie radzi ze sculptem. Jest jeszcze sculptris. Trzymam kciuki za nową wersję tego programu (http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?t=90711&page=5&pp=15) Moja propozycja dla ciebie to: sculpt : zbush modeling, lighting, rendering, riging itp: blender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi