Napisano 15 Listopad 201014 l Witam w sobote udaje sie po desktopa pod maxa 2010, celowałem żeby zmiescić sie w 3500 zł. procesor i7 950, 6 gb pamieci ram ddr3 1600 MHz, grafika gforce gts450 1Gb ddr5, płyta m1366 gigabite x58a-ud3r ddr3, hdd 1TB CAVIAR sata 64mb. Mam jednak watpliwosci podstawowa czy wydawac kase na i7 950 czy moze nieco taniej na i7 870 - a efekt ten sam podobno, czy grafika która wymienilem jest ok i czy pamiec nie jest zbyt wolna, ogolnie kupuje sprzed pod maxa pierwszy raz wiec może ktos z was w tej cenie widzi inna konfigurację jezeli tak to poprosze o info. Edytowane 15 Listopad 201014 l przez Vit
Napisano 15 Listopad 201014 l Jezeli to poczatki z grafika, to wlasciwie kazdy sprzet jaki bys kupil w sklepie bedzie bardzo dobry. Prawda jest taka, ze i im lepszy sprzet zakupisz tym jego stopien wykorzystania bedzie mniejszy. Za kilka lat zakupiony komputer i tak wymienisz na nowy i wlasciwie dopiero wtedy bedziesz wiedzial czego faktycznie Ci trzeba. Edytowane 15 Listopad 201014 l przez Traitor
Napisano 15 Listopad 201014 l Autor tak rączej początki bo działam dopiero od roku, ale każdą chwilę posiwięcam na nauke maxa tj jakies 6 godzin na dobe w weekend 20 na dobe :), staram sie robic jakies pracki w mental rayu i vrayu, głownie chodzi mi o to żeby skrocic czas renderowania, ogolnie czuje realną potrzebę mocnej maszyny nie ze względu że "ech dobrze by było mieć " ale ze względu " kurde jak długo to sie renderuje" Moje pytanie w sumie powinno brzemieć czy za 3500 mozna wycisnac cos bardziej zooptymalizowanego pod potrzeby maxa niz to co wypisałem w pierwszym poście.