Napisano 17 Listopad 201014 l Witam , Przeglądając strony internetowe w poszukiwaniu tutoriali natknąłem się na stronę firmy P.A. NOVA która jest oficjalnym centrum szkoleniowym autodeska. Kurs 5 dniowy kosztuje 1500 zł lub dla studenta 50 % taniej czyli 750 zł. Po ukończeniu szkolenia kursanci otrzymują Autodeskowe Certyfikaty w języku angielskim. Moje pytanie brzmi czy warto za takie pieniądze zrobić ten kurs i czy certyfikat Autodeska jest poważanym papierkiem? Dodam, że nie śpię na pieniądzach i skołować taka sumę nie będzie łatwo , także proszę bez odpowiedzi typu "jak chcesz to zrób". link do opisu szkolenia : http://panova.pl/files/3D_Studio.pdf Z góry dziękuję i pozdrawiam Łukasz
Napisano 18 Listopad 201014 l Z tego co wiem, to autodesk nie wydaje certyfikatów do 3ds max, to autocad czy innych tak... też kiedyś myślałem nad kursem, ale stwierdziłem, że lepiej posiedzieć dłużej przed kompem i robić tutotriale i czytać forum, chyba, że z biura pracy na taki kurs, jak za free to można ;) ogólnie nie polecam
Napisano 18 Listopad 201014 l Jak nie spisz na pieniadzach to olej. W tym momencie na sieci jest masa darmowych materialow. A to co jest opisane w tym PDFie to masz wszystko pod F1 i w tutorialach dostarczonych razem z programem. Podejzewam ze posiadanie papieru nie boli, ale nigdy nie slyszalem zeby posiadanie papieru w czymkolwiek pomoglo jesli nie mozesz pokazac dobrego portfolio.
Napisano 18 Listopad 201014 l według mnie takie kursy to strata czasu i pieniędzy, 750 zł za 5 dni nauki, dobre hehe, w 5 dni nikt cię nie nauczy nie wiadomo czego, to co tam nauczysz się w 5 dni, sam nauczysz się pewnie w 15, a certyfikaty i inne takie to możesz podrzeć, bo nie sądze, żeby ktokolwiek na to patrzył wiesz co będzie milion razy lepszym wyjściem? zainwestuj w książki, kup kilka dobrych książek, np. biblie 3ds max, nauczysz się z nich o wiele więcej niż przez 5 dni kursu