Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chiałbym zauważyć że przy wyborze najlepszego pakietu kierujecie sie swoim punktem widzenia.Chodzi mi o to że my wybieramy sobie oprogramowanie na takiej zasadzie:

\" No to se wybiore pakiet 3d. W Polsce najpopularniejszy jest 3ds Max, jest do niego masa tutoriali, pluginów i skryptów,pozatym bedzie z kim o maxie gadać więc sobie go kupie- 15 zł z kieszeni.

Ale kurde ten max ma troche dziewne te rendery i renderer ma pare błędów,pozatym nie ma radiosity i paru iinych bajerów.Wiem kupie sobie Brazila! -następne 15 zł z kieszeni.

Pozatym nie moge robić w nim fajnych włosów- kolejne 15 zł na płytke z Shagiem

\"

A postawcie sie w sytuacji producenta filmowego lub własciciela firmy którzy muszą mieć LEGALNE wersje kosztujące astronomiczne sumy. I co wybierze Max`a poto żeby dokupywac do niego kolejne pluginy ,żeby nie odstawać od konkurencji? To im sie nie opłaca.

Przcież jest np XSI który ma wbudowanego mentala i generator owsłosienie,symulacje tkanin i pare jeszcze innych bajerów.

POzatym jak wiadomo max jest programem typowo windosowskim co mu nie wróży stabilengo działania w ogromnych kinowych renderingach itp.

Skończyłem.

Nara!

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czy to jakiś manifest ? wróżysz szybki upadek discreeta i maxa :)

Ps

-max 5 ma radiosity

-Brazil nie ma nic wsólnego z rediosity

-max kosztuje 15000zł a Brazil 4000zł, masz nieaktualny cennik :)

Napisano

b fajna odpowiedz hey;)a jesli3ds Ci nie odpowiada to kup sobie inny pakiet-mnie nie przekabacisz-mam maxa z mentalem i pare plugow i jest super hey

[Edited on 2-3-2003 by Tomek Kosiorek]

Napisano

chcialbym zauwazyc ze jesli max dziala tylko w okienkach a nie pod linuchem wiec nie rozumiem czemu nie mial by chodzic stabilnie. Przy systemach win2k i XP nie mam najmniejszych problemow z tym. A renderingi trwaja czasami okolo tygodnia, i jakos nie zawiesza sie. Wiec skad bierzesz takie informacje ?

Napisano

chcialbym zauwazyc, ze on mial na mysli sytuacje, w ktorej muisz miec legalny software.