Benek Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 (edytowane) Witam. W ramach nauki 3ds maxa zacząłem dłubać tego merca. W planach jest wersja wykorzystywana jako samochód bezpieczeństwa w F1 - oczywiście jeżeli umiejętności pozwolą :) Pozdrawiam Edytowane 30 Grudzień 2010 przez Benek
Janek Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Zapowiada się nieźle. Sam podobnie kiedyś w ramach nauki maksa rozpocząłem modelowanie forda gt z 65 roku mam go ukończonego w 80% tak od ponad 2 lat do dziś nie skończyłem - też miałem zamiar go wrzucić na maksa no ale coś zawsze wypadło :) Ciekawe czy Tobie uda się skończyć swoje autko.Życzę konsekwencji w działaniach.Tak na marginesie to drugi taki merc jakiego widzę w ostatnim czasie na tym forum - jakiś nowy tutek pojawił się na necie czy ten mesiek tak wszystkim kolegą grafiką 3d przypadł do gustu?
Podstavsky Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Mam wrażenie, że samochodziarzy przybywa i to nie byle jakich :) Zapowiada się bardzo dobrze. Nie spapraj tego Mesia ;) Powodzenia - trzymam kciuki.
Smoku Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Jest parę miejsc które dziwnie załamują światła ale to może przez słabą kompresje screena tak wygląda. Też zaobserwowałem że na forum max3d dominują samochody. w dziale WIP często po 10+ jest samochodów na jedna strone wychodzi :)
Benek Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Napisano 11 Grudzień 2010 Dzieki wszystkim za komentarze. Wrzucam maly update. Wywaliłem sporą część starej siatki - było potwornie krzywo. W ramach odstresowania dorobiłem felge. Pozdrawiam
Benek Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Napisano 30 Grudzień 2010 czemu felga ma tyle poly?? poniewaz wycinalem w niej otwory juz po MS kolejny mały update, uwagi mile widziane ;)
Berger Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 Hehe...felga ma straszną ilość poly...wycianie po MS przy takiej gęstości? Lepiej zrobić to po konwercie MS x1: W tym momencie Twoja felga wygląda podobnie do tych importowanych z Rhino, musi zżerać mnóstwó zasobów, które można wykorzystać w inny sposób.
bbandi Napisano 31 Grudzień 2010 Napisano 31 Grudzień 2010 Benek - ładna robota, podejrzewam że miałeś już do czynienia z 3d:).
M4rcus Napisano 1 Styczeń 2011 Napisano 1 Styczeń 2011 (edytowane) poniewaz wycinalem w niej otwory juz po MS kolejny mały update, uwagi mile widziane ;) otwory wycina sie albo z/bez ms1 przy pomocy narzedzia np. cut,a nie ms3 i caly boolean:/ masz cos nie tak przy rantach tylnego przetloczenia na bagazniku, rogi klapy bagaznika przy szybie wygladaja inaczej, krzywo nad szyba boczna, cos jest nie tak przy dolnym, wewnetrznym rogu tylnych światel - tak jakby siAtka sie tam zapadla, zaś ten profil ktory ciagnie sie od swiatel do swiatel na rogu jest zbyt wyciagniety, tylna szyba wydaje sie za malo zaokraglona, o ile sie nie myle to jest lekko kragla przy bokach i plynnie przechodzi w boczny slupek, przy czujce, obok rejestracji ejst chyba krzywo, jakies takie wybrzuszenie narazie tyle, tak na szybko bo dzis dzien w pospiechu, pozdrawiam Edytowane 1 Styczeń 2011 przez M4rcus
Benek Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Napisano 3 Styczeń 2011 felga miała wycinane otwory właśnie po MS x1 cutem na szablonie z cylindra, ale widząc ze mi tego nie darujecie wrzucam poprawkę ;p było 18k poly jest 5,5 bez MSa bbandi - masz racje nie pierwsze, ale po tempie w jakim idzie mi praca w maksie i błędach zdaje sobie sprawę jak wiele mam jeszcze do nauki:) Berger - poprawione, dzięki za siateczkę :) otwory wycina sie albo z/bez ms1 przy pomocy narzedzia np. cut,a nie ms3 i caly boolean:/ masz cos nie tak przy rantach tylnego przetloczenia na bagazniku, klapę bagażnika próbowałem przesuwać ręcznie po tym jak sie zorientowałem ze przerwa jest za szeroka, odtworze poprzednia wersje i zorbie to jeszcze raz, rogi klapy bagaznika przy szybie wygladaja inaczej, masz racje, na zdjęciach wygląda to inaczej.. krzywo nad szyba boczna, muszę się przyjrzeć dokładniej siatce, bo na renderze kompletnie tego nie widze ;) cos jest nie tak przy dolnym, wewnetrznym rogu tylnych światel - tak jakby siAtka sie tam zapadla, prawda - jest to również wina późniejszego dłubania w siatce zaś ten profil ktory ciagnie sie od swiatel do swiatel na rogu jest zbyt wyciagniety, i tutaj nie za bardzo wiem o który element Ci chodzi.. zbyt ostry chamfer tego profilu pod klapa? tylna szyba wydaje sie za malo zaokraglona, o ile sie nie myle to jest lekko kragla przy bokach i plynnie przechodzi w boczny slupek, racja - to poprawy przy czujce, obok rejestracji ejst chyba krzywo, jakies takie wybrzuszenie zrobilem tam SwiftLoopa z Shiftem, a powinno być prosto narazie tyle, tak na szybko bo dzis dzien w pospiechu, pozdrawiam dzięki za uwagi i również pozdrawiam ;)
Oleksiak Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 A ja się zapytam dlaczego wnętrze felgi jest uproszczone ? ;) Mógłbyś pokazać siatke opony/bierznika ostatnio mam bzika na temat felg i opon ;)
Rekomendowane odpowiedzi