Napisano 1 Marzec 201114 l tulips24 napisał: Podaję link do testów wydajności kart graficznych w viewportach 3Ds max 2011 oraz Maya. Są tam quadro, gtx 4xx, ati fire pro i ati hd. Jest tu też gtx 285. testowano na dx9, dx10, open gl, oraz czym innym. Warto zobaczyć. http://www.behardware.com/art/imprimer/800/ Co ciekawe, wydajnosć jest jedynie niska w wireframe. Zbudowałem scenę z ponad 10 mln poly w we wszystkich opcjach widoku prócz wireframe, edge faces i innych gdzie trzeba wyświetlać linie, scena działała płynnie. Podejrzewam, że przy 20 mln poly też by było ok. Jednak gdy choć w jednym z 4 viewportów będzie opcja wireframe to cały 3ds Max działa z predkością jednej klatki na 2 minuty. Przy dx10 wireframe lepiej działa ale reszta ustawien widoku już nie. Narazie kary zostawiam i pracuje bez wireframe czy edge faces. Odpisali z supportów na 2 moje maile. Jeden był "pusty" a w drugim informacja, że mam z problemem zgłosić się do sprzedawcy softu. Trochę dziwne te testy. Jak porównywałem GTX580 do Quadro FX4800 to ta 2ga była jakieś 300-500% szybsza w operacjach na siatkach. Szybkość wyświetlania siatek nie jest uwarunkowane tylko i wyłącznie poligonami. Obecnie pracuje na projektem jak wcześniej wspomniałem domek+ IVY. Na GTX'sie sie wszystko chodzi super aż do momentu jak nie wstawiłem bluszczu. Zaczęły się skoki doczytywania i lekkie zawieszki (scena pkołob3,2mln poly). Jak znajdę troche więcej czasu to zamieszczę test pomiędzy tymi 2ma kartami głównie w Maxie i Vue Edytowane 1 Marzec 201114 l przez r.o.b.o.