Napisano 1 Czerwiec 200420 l Stworzyłem zbroję z kółeczek i chcę żeby przy animacji zachowywała się naturalnie. 1.Ma być przyciągana przez gravitację 2.Kółeczka mają poruszać się niezależnie od siebie ale żeby się nie przenikały. Umiem ustawiać w reaktorze kolizje ale nie wiem jaki modyfikator przypisać kółeczkom, żeby się normalnie zachowywały. *próbowałem rigid body + gravity do kółeczek ale nie spadają na dół bo gracity działa tylko do spraya
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Pewnie masz ustawioną wage każdego kułeczka na 0 kg spróbuj zmienić np na 1kg.
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Autor Zmiana zadziałała. Dzięki. Lecz pojawił się nowy problem. Ustawiam kółeczka tak jak w zbroji, czyli żeby *przechodziły przez siebie* i podczas animacji nie zachodzi między nimi kolizja, którą ustawiłem w reaktorze w zakładce collision. *kółeczka są ułożone jak elementy kajdanków Wybaczcie ale rysunku nie zamieszczę bo nie umię :-(
Napisano 1 Czerwiec 200420 l W opcjach gdzie zmieniałeś mase kółek w rolecie \"Simulation gemoetry\" zaznaczyłęś Concave Mesh??
Napisano 2 Czerwiec 200420 l Autor Wszystkie porady pomogły dzięki. [Wyedytowany dnia 14-6-2004 > big_white_ninja]