Napisano 10 Grudzień 201014 l Witam Przedstawiam jeden z ostatnich projektów-jadalnia, niestety nie została zaakceptowana w tej formie. Może zbyt prosta ale nie chciałem przegadać, zasłony wystarczająco ocieplają klimat. Co o tym sądzicie jako projekcie i wizualizacji.
Napisano 10 Grudzień 201014 l Hej, co do projektu, to jest za mało rzeczy by móc mówić o projekcie w ogóle. Postawiłeś juz niezbyt modne pantony stół i dodałeś zasłony - bardzo nieładne moim zdaniem. Pozatym materiał Ci wyszedł jak plastik, widać to przy podłodze i sposób zagięć mówi jakby ta tkanina była grubości z 2 cm - czyli wyszło za ciężko. Za mało by mówić o projekcie, pokaż więcej ujęć jakiś miejsc bardziej projektowanych.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Autor Faktycznie jadalnia jest bardzo oszczędna(może za bardzo?) ale o taki efekt mi chodziło,pragnąłem trochę ją ocieplić długimi drapowanymi zasłonami za nimi jest ryzalit tak że nie ma powierzchni do zabawy.Materiał faktycznie wyszedł trochę plastikowo, no i model trochę gruby jak na zasłonę :( Jahred6 co do jednego nie mogę się z tobą zgodzić, krzesło Vernera Pantona to ponad czasowa forma , nowoczesna klasyka która od 67roku na wieki wpisała się w sztukę użytkową jak meble Miesa czy Corbusiera!
Napisano 13 Grudzień 201014 l Ale gdybyś nie miał tego modelu w bibliotece dałbyś inne czy szukałbyś do upadłego tego akurat krzesełka ? Ładnie wychodzi w wizkach, sam go czasem używałem, ale znając inne meble modnych projektantów, pomijam go jakoś już nie kręci :-) Spróbuj coś jeszcze podziałać z materiałami no i więcej światła z zewnątrz.
Napisano 14 Grudzień 201014 l Autor Mam do nich słabość a klientce też się bardzo podobają. Ale i tak finalnie wybrała Hero z Calligaris, a propos światła proponujesz vray-plane czy racze ustawić słońce? Obecnie jest niewidoczna świecąca płaszczyzna.
Napisano 14 Grudzień 201014 l Oczywiście Sun & Sky a w oknie vraylight jako skyportal - ja tak robie, ale to kwestia osobistego dostosowania do porzadanego efektu. Vrayowa kamera baw sie przysłoną i szybkością migawki.
Napisano 14 Grudzień 201014 l Autor Dzięki będę walczył,ale ostatnio odszedłem od V-ray camera. Jak dla mnie na tym etapie zbyt skomplikowana niczym lustrzanka cyfrowa bez funkcji auto :) Opcje z czasem naświetlania i przesłoną strasznie przyciemniają przy złych nastawieniach. Standart camera free wydaje mi się, że jest dużo łatwiejsza i szybsza w obsłudze. Możliwe, że kosztem jakości?
Napisano 14 Grudzień 201014 l No jak się chce mieć realistycznie to trzeba "cykać zdjęcia". Opanować 2 funkcje w Vraycamera... f-number i shutter speed i tyle. Migawka im większa wartość tym mniej naświetla, mniejsza wartość tym bardziej naświetla ja w wnętrzach używam od 60 do 20. F-number - przysłona - im mniejsza wartość tym więcej światła wpuszcza. używam od 7 do 3. Tyle...
Napisano 14 Grudzień 201014 l Autor Powiem ci Jahred6, że mnie zachęciłeś, powalczę znowu z tą V ray camera dzięki