Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam !!!

wiem ze takie posty sie juz pojawiały sam je czytałem .... ale w zadnym nie zostało porzadnie wyjasnione jak przeprowadzic ... rendering siecoiowy krok po kroku ... w maxie 6.

czytałem posty i robiłem tutki ale nie moge zrenderoqwac obrazka w sieci:(((

nawet próbowąłem zestaiwiac VPN ale nic...

Moze wspólnymi siłami utworzymy tu przepis jak krok po kroku przeprowadzic taki rendering w 3dsmax6??....

pozdrawim

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zdaje sie, ze w helpie jest wszystko napisane jak zrobic, wiec po co pisac tu jeszcze raz. Moze lepiej napisz jaki masz konkretnie problem, jest tu pare osob, ktore uzywaja/uzywaly netrenderingu i beda mogly Ci pomoc.

Napisano
  • Autor

ja nie wiem nawet jak zaczac... a mój max nie ma pomocy .. jakos chyba nie zainstalowana:(

zatrzymuje sie na tym ze mam w pliku mentala wpisane ip kompów w sieci i właczam net ender i co dalej???

pozdrawiam

Napisano

Sciagnij ze strony Discreeta max6_reference_volume3.pdf, otwórz na stronie 157 i poczytaj. Jest tam naprawdę bardzo dużo informacji na ten temat.

Napisano

taka tylko uwaga, pamiętaj żeby wybrać MentalRay jęsli masz standardowe plaginy do renderingu :) Ja pod max\'em 6 robiłem za pomocą tego PLUGA i powiem szczerze że się zmieszałem, coś musiałem źle robić bo obliczało mi po sieci dłużej niż samodzielnie jeden komp. Może FR Stage 1 jest leprzy - przynajmniej się tak łudzę - gdyż chyba on nie dzieli jak MentalRay obrazu na kilka mniejszych częsci co zmusza kompy do samodzielnego renderingu tylko mnieszych kawałków - ale zakręiłem a to takie proste ;)))

Właśnie moze macie klucz pod FR-Stage1 bo moj nie działa ale ta informacje umieszczam małymi literkami aby admin nie widział ;)) ktorego serdecznie pozdrawiam

W ramach wyjasnienia mogłem źle pisać na temat rederingu bo sie nie znam wiec nie krzyczcie ;)))

Pozdrawiam

Napisano

Heh znalazłem kiedys na sieci video tut do network rendringu .

wrzuciłem ci go na serwa

Video[15MB]

Myśle że zarysuje ci nieco rendering sieciowy w maxie !