arturskoczek Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Witam serdecznie, Chciałbym zaprezentować mój pierwszy projekt który trafia do galerii. Jest to Hotel, nazwany przeze mnie numerem "7". Czemu akurat taka nazwa, nie jestem w stanie powiedzieć, ot, przypadkowy pomysł. Nie to jest jednak najważniejsze. Najważniejszym w tym projekcie było stoczenie walki z poważnym exteriorem, próba zbratania się tak ze światłem, odpowiednią kolorystyką oraz z roślinnością. Zastosowany soft to 3ds max oraz v-ray. Co z tego wyszło, oceńcie wy. Wszystkim którzy zaglądali do wątku w Work In Progress bardzo dziękuję, porady były cenne i pomocne. Zdaję sobie sprawę z tego że na pewno nie jest idealnie, ale mam nadzieję że każdy następny projekt będzie lepszy od tego, a ten, używając górnolotnych słów otwiera pewien nowy rozdział w moim grafikowaniu 3d. Bez zbędnego gadania, zapraszam do oglądania. 3 ujęcia - 2 dzienne oraz 1 wieczorne. 1: Uploaded with ImageShack.us 2: Uploaded with ImageShack.us 3: Uploaded with ImageShack.us
bolitic Napisano 12 Grudzień 2010 Napisano 12 Grudzień 2010 Pierwszy render nawet fajny - niektóre elementy jak woda czy szklany dach wyszły bardzo fajnie inne dosyć sztucznie - szczególnie biała elewacja, coś z nią nie tak: może za jasna a może nie ma w ogóle jakiegoś reflectivity, szczerze nie wiem ale to można by poprawić. Pozdrawiam!
gientekwl Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Nie jest źle ;) niekiedy oświetlenie kuleje, zwłaszcza na ostatnim obrazku. Obrazki są jakby pozbawione nasycenia kolorów prócz trawy... Keep going...
arturskoczek Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Napisano 13 Grudzień 2010 dziękuje za uwagi, sa dla mnie bardzo cenne ;) już myslalem ze nikt nic nie napisze. Jesli chodzi o nasycenie to przyznaje ze jestem zaskoczony, moze to kwestia monitora, bo u mnie obrazki są dość mocno nasycone...
macia19 Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 Woda 1 klasa, podzielisz się ustawieniami mat? z góry dzieki
arturskoczek Napisano 22 Grudzień 2010 Autor Napisano 22 Grudzień 2010 woda to nic specjalnego... v-ray material z bumpem noise turbulence... kwestia utrafienia wielkosci noise i wielkosci samego mapowania... ale to już zależy od konkretnej sceny.
Stachu Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 ładne wizki. jedynie mym skromnym zdaniem na pierwszym dziwny kadr - z prawej uciete a z lewej wolna przestrzen) a na drugim jakas dziwna trawa. ale poza tym to ok.
Rekomendowane odpowiedzi