Napisano 10 Grudzień 201014 l Witam serdecznie, Chciałbym zaprezentować mój pierwszy projekt który trafia do galerii. Jest to Hotel, nazwany przeze mnie numerem "7". Czemu akurat taka nazwa, nie jestem w stanie powiedzieć, ot, przypadkowy pomysł. Nie to jest jednak najważniejsze. Najważniejszym w tym projekcie było stoczenie walki z poważnym exteriorem, próba zbratania się tak ze światłem, odpowiednią kolorystyką oraz z roślinnością. Zastosowany soft to 3ds max oraz v-ray. Co z tego wyszło, oceńcie wy. Wszystkim którzy zaglądali do wątku w Work In Progress bardzo dziękuję, porady były cenne i pomocne. Zdaję sobie sprawę z tego że na pewno nie jest idealnie, ale mam nadzieję że każdy następny projekt będzie lepszy od tego, a ten, używając górnolotnych słów otwiera pewien nowy rozdział w moim grafikowaniu 3d. Bez zbędnego gadania, zapraszam do oglądania. 3 ujęcia - 2 dzienne oraz 1 wieczorne. 1: Uploaded with ImageShack.us 2: Uploaded with ImageShack.us 3: Uploaded with ImageShack.us
Napisano 12 Grudzień 201014 l Pierwszy render nawet fajny - niektóre elementy jak woda czy szklany dach wyszły bardzo fajnie inne dosyć sztucznie - szczególnie biała elewacja, coś z nią nie tak: może za jasna a może nie ma w ogóle jakiegoś reflectivity, szczerze nie wiem ale to można by poprawić. Pozdrawiam!
Napisano 13 Grudzień 201014 l Nie jest źle ;) niekiedy oświetlenie kuleje, zwłaszcza na ostatnim obrazku. Obrazki są jakby pozbawione nasycenia kolorów prócz trawy... Keep going...
Napisano 13 Grudzień 201014 l Autor dziękuje za uwagi, sa dla mnie bardzo cenne ;) już myslalem ze nikt nic nie napisze. Jesli chodzi o nasycenie to przyznaje ze jestem zaskoczony, moze to kwestia monitora, bo u mnie obrazki są dość mocno nasycone...
Napisano 22 Grudzień 201014 l Autor woda to nic specjalnego... v-ray material z bumpem noise turbulence... kwestia utrafienia wielkosci noise i wielkosci samego mapowania... ale to już zależy od konkretnej sceny.
Napisano 22 Grudzień 201014 l ładne wizki. jedynie mym skromnym zdaniem na pierwszym dziwny kadr - z prawej uciete a z lewej wolna przestrzen) a na drugim jakas dziwna trawa. ale poza tym to ok.