Napisano 14 Grudzień 201014 l Witam, mam dziwny problem z wyrenderowaniem animowanej sceny. Otoz podczas renderowania zaczynaja sciemniac sie klatki(png). Od razu zaznaczam, ze oswietlenie jest stale (nie zanimowane) (vray light x2 + target spot x2). Nie ma znaczenia czy rendereuje od klatki 1 - 200 czy od 300-500. Zawsze po wyrenderowaniu pierwszych 15-20 klatek - wraz z kazda kolejna klatka obraz coraz bardziej sie sciemnia. A co najlepsze i chyba najbardziej zaskakujace - wraz z postepem renderingu zaczynaja znikac textury ! :D Zabawne, ale nie smieszne, bo czas mnie goni z oddaniem pracy. PS> po zaladowaniu sceny (ten samej, nie zmienionej ani ciut ciut) u znajomego - wszystko jest w stanie idealnym... Zdesperowana, prosze o pomoc :) PS2> jakby ktos nie do konca mnie zrozumial - to moze ten obrazek conieco rozjasni moj problem:
Napisano 14 Grudzień 201014 l Klatki się nie ściemniają tylko zwiększa się ich opacity. Wina... oryginalność v-raya. Chociaż demo wersja też robi ten trick.
Napisano 14 Grudzień 201014 l hm.. a jest jakis sposob na to, zeby to obejsc ? i dlaczego u znajomego dziala skoro ma TA SAMA wersje vraya ? :)