kodissimo Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Witam. mam do Was pytanko. większość z Was zapewne używa przy renderowaniu za pomocą V-Raya dodatkowych RENDER ELEMENTS. moja pytanie dotyczy właśnie jednego z tych elementów jakim jest RENDER ID. czy wiecie może jak ustawić mu większą dokładność. np RENDER ID nie ma praktycznie żadnej "płynności" na krawędziach danych materiałów, są tam straszne schodki bez wygładzania krawędzi. czy jest możliwe zmienienie tego w jakiś sposób? z góry dzięki za odpowiedź
polka dot Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 cześć, nie wiem na ile Ci to pomoże ale oto co na ten temat mówi help vraya: V-Ray always antialiases with respect to the RGB color channel. Therefore other channels may appear jagged or noisy in areas where V-Ray has placed fewer samples. http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/render_elements.htm pozdrawiam
Orangegraphics Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 zamiast tego zainteresuj się elementem wire color
kurnik Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Chodzi o to że te passy o ile nie zostaną wyrenderowane oddzielnie to nie mają AA o ile się nie myle. Możesz np renderować 2x większe a potem zmniejszyć
Rekomendowane odpowiedzi