Napisano 22 Grudzień 201014 l Witam mam dla was kilka pytań: 1. Jak zaokrąglić krawędzie, zrobiłem box z splinów, pozniej extrude? Chcę zrobić usta mojej postaci, głowę, oczy, i tułów mam. W czym wy byście zrobili je?
Napisano 22 Grudzień 201014 l Krawędzie zaokrąglasz chamferem. A drugie pytanie to czego się tyczy metody czy softu?
Napisano 22 Grudzień 201014 l Autor Z tym że ja jestem początkujący i nie mam zielonego pojęcia jak wykorzystać takie siatki.
Napisano 22 Grudzień 201014 l http://www.youtube.com/watch?v=9OcoksfSfFs Tu masz dwie metody, nie wiem jak bardzo jesteś początkujący, ciężko trafić z pomocą. Ile siedzisz w maxie? Generalnie robić polecam w editablepoly.
Napisano 22 Grudzień 201014 l Autor Hm maxa znam od 8 rana, i cały dzień siedzę:) i się uczę Zrobiłem z lini prostokąt, końce zaokrągliłem. Teraz chciał bym zagiąć ten prostokąt w łuk ale nie mam zielonego pojęcia jak:D kombinuje od godziny. Edytowane 22 Grudzień 201014 l przez lukas22
Napisano 22 Grudzień 201014 l Bend, ale w to musi mieć odpowiednią ilość segmentów w miejscy zgięcia. Jak siedzisz jeden dzień to nie rzucaj się jeszcze na twarze, zajmij się podstawami. Poogarniaj co jest do czego itd. Poprzerabiaj jakieś proste tutoriale z http://www.tutorialized.com/tutorials/3DS-MAX/1
Napisano 22 Grudzień 201014 l Autor Hm, nie biorę się za twarze.. broń boże. Aktualnie robię banalną postać, używając nurbsu.
Napisano 22 Grudzień 201014 l Nie czytalem calego watka ale respekt z tym modelowanie postaci Nurbsami. Nie wiem czy to sie nadaje do czegos takiego. Pozatym i tam bedziesz musial to na poly zrobic jak bedziesz chcial to animowac. Nurbsy pozyteczna rzecz ale raczej do czego innego. Mozna np modelowac samochodziki w celu osiagniecia ładnych gładkich kształtów.
Napisano 22 Grudzień 201014 l Autor http://www.php2k.com/blog/3d-max-studio-tutorials/stock-vector-illustration-3d-file-tool-images/ Wytłumaczy mi ktoś jak został otrzymany efekt widoczny na obrazku : Nie napisali jak to zrobić;/ ps: korzystam też z torturiala eduweb.pl i tam właśnie koleś do stworzenia postaci używa nurbsów do tułowia, głowy. Jest to postać zbudowana z owalów może dlatego... użył nurbsów. Edytowane 22 Grudzień 201014 l przez lukas22
Napisano 22 Grudzień 201014 l bedziesz z kazdym najprostszym pytaniem przybiegal na forum? poczytaj troche help'a max'a, poogladaj troche tutoriali, pokombinuj troche sam i napewno jakos to zrobisz. jesli jest to pierwszy program do 3d ktorym sie bawisz to spedz troche czasu (tydzien, dwa?) na jego poznaniu i zrozumieniu jak, co i dlaczego. bawisz sie max'em ledwo kilka godzin i oczekujesz ze ktos bedzie ci pomagal bo sam jestes zbyt leniwy?
Napisano 23 Grudzień 201014 l Autor Ok w miarę możliwośći nie będę spamował a będę sobie radził sam:) Praktyka czyni mistrza. Mam teraz problem którego nie umiem rozwiązać sam.. nawet google nie wie. Jak usunąć pojedyncze punkty z siatki nie usuwając polygonu? żeby tekstura została.
Napisano 24 Grudzień 201014 l Autor ok Dzięki. Teraz Symmetry.. muszę zrobić odbicie. Nie chcę używać clone i mirror. Dodaje modyfikator symmetry no i: Gdy kliknę oś z jest ok z tym że klon pojawia się pod obiektem. Ja chcę w y, gdy klikam na y obiekt znika. a gdy na x nic się nie dzieje.
Napisano 24 Grudzień 201014 l Flip ? a jak nie to recznie mozesz przsuwac klikajac na Symetry pod modifier list