michaloGD Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Witam, od jakiegoś czasu bardzo ubolewam nad tym że nie mogę korzystać z 3DS maxa, z pewnego bardzo błahego powodu. Mianowicie nie działa mi render setup, ani poprzez naciśnięcie przycisku, ani poprzez otwieranie skrótem klawiaturowym. Ikona podświetla się, cz też jest zaznaczone że okno to jest otwarte, jednak w rzeczywistości system go nie otwiera. W procesach tego okna nie ma, próby typu "ułóż okna kaskadowo" nie przynoszą efektu. Ponowna instalacja również nic nie dała, ani nawet naprawienie systemu. Proszę o pomoc, nie mam pojęcia co z tym cholerstwem zrobić... system: Windows 7 Ultimate (64bit) 3ds max 2011 (64bit) powiązania z dodatkami: vray, zbrush etc. p.s. wersja 32bit działa bez zarzutu, jednak wszystkie pluginy i dodatkowe programy mam pod 64bity, no i z wiadomego względu wolę pracować na x64 z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 24 Grudzień 2010 Share Napisano 24 Grudzień 2010 podłącz drugi monitor. Na 99% tam jest F10 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaloGD Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2010 no też tak myślałem... ale kaskadowe ułożenie okien powinno je przeciągnąć na "ten" ekran, czyż nie ? a drugiego monitora przez najbliższe kilka miesięcy pewnie niestety mieć nie będę :( Chyba czeka mnie i tak już dość długo odkładana reinstalka systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maru Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 Spróbuj tak: 1. Wciśnij F10 żeby render setup gdzieś tam sobie wyskoczył 1. Alt+Spacja 2. Strzałka w dół 3. Enter 4. Wduś strzałkę w lewo/prawo/górę/dół aż okno się pojawi Jeśli nie działa to nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 a nie można od sąsiada czy znajomego pożyczyć monitora na chwile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Wystarczy zresetowac ustawienia maxa. Wywal plik 3dsmax.ini i odpal maxa. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaloGD Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2010 dobra...działa. dzięki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi