Napisano 25 Grudzień 201014 l Witam wszystkich.Chcę zrobić projekt w 3ds max/3ds max design,ktory polega na wycieciu w walcu ,,paskow'' i odgieciu ich na zewnatrz.Jak to zrobic?bede b.wdzieczna za odpowiedz. U dołu zamieszczam mały szkic.
Napisano 25 Grudzień 201014 l boolen'em mozna, pozniej recznie wymodelowac wygiete elementy. Mozna tez convert to poly i wyciagnac odpowiednie poly
Napisano 25 Grudzień 201014 l Zrób sobie cylinder i skonwertuj do editable poly. Zaznaczasz poligony "paski" które chcesz odgiąć, klikasz tam gdzie strzałeczka pokazuje 1, kliksz "pick hinge" i wybierasz gdzie ma się odginać pasek (na screenie 2), ustawiasz sobie o jaki kat ma się odchylić, klikasz ok, usuwasz niepotrzebne poligony (zielone) Pozdro
Napisano 25 Grudzień 201014 l Autor Naprawde jestem Wam wdzieczna za odpowiedzi.Mam tylko maly problem-w tym projekcie ma to byc tuba,nie cylinder i jak wyciagam te paski przy pomocy hinge from the edge,to nie maja grubosci tuby(jak ja nadac?),a w samej tubie robi sie dziura,a wlasciwie 4 dziury(jak je wypelnic?).Pozdrawiam
Napisano 25 Grudzień 201014 l To zrób tak jak napisałem, tylko dodatkowo zaznaczając poligony usuń górę i dół cylinda i nadaj modyfikator Shell na taką grubość jaką chcesz żeby była tuba.
Napisano 25 Grudzień 201014 l Autor Wyszlo!wielkie dzieki za pomoc i zycze Wam wesolych Świat Bozego Narodzenia :)