Adrian.S Napisano 27 Grudzień 2010 Napisano 27 Grudzień 2010 Jestem bardzo początkujący w texturowaniu, texturowałem już przedmioty, które mają jeden kolor. Nie mam pojęcia jak oteksturować telewizor, chodzi mi tu jak na razie o 2 różne textury dla ekranu i dla obudowy, jak to zrobić?? Jeśli to ma jakieś znaczenie to mam render vray.
blinq Napisano 27 Grudzień 2010 Napisano 27 Grudzień 2010 Nadaj różne id ściankom które maja być w różnych kolorach. I na to nakładasz materiał multi sub object - id materialu ma sie zgadzac z id ścianki :) Pozdro
Adrian.S Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Napisano 27 Grudzień 2010 Tamte przedmioty pokrywałem vraymt i mam pytanko, czy jeśli wybiorę multi sub object to można tam wybrać vraymt?
blinq Napisano 27 Grudzień 2010 Napisano 27 Grudzień 2010 W multi sub masz sloty na materialy i mozesz tam wrzucic co chcesz :)
Adrian.S Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Napisano 27 Grudzień 2010 Troszkę zboczę z tematu, ale nie ma sensu zakładać nowego... tak właściwie to po co nadaje się modyfikator uvw mapp i zmienia się na box (przynajmniej ja, bo tak pisało w tutkach :P)
blinq Napisano 27 Grudzień 2010 Napisano 27 Grudzień 2010 Zeby max wiedział jak rozłożyć teksturę na obiekcie
Rekomendowane odpowiedzi