Napisano 29 Grudzień 201014 l Witam, poczyniam sobie taką scenkę w klimatach mieszanych barok/wczesne średniowiecze, mieszanka ekstremalna, ale takie widzi mi się zrobiło. LP z samym jak na razie diffem i nie wiem jeszcze czy dokładać jakąkolwiek mapkę, bo chciałem poniekąd zrobić to w takim troszkę oldschool'owym klimacie jak ja to nazywam, ale z fajnym oświetleniem. No i scenka jest również po trosze eksperymentem dla mnie. Nie wiem czy jest sens referki pokazywać, jak by ktoś chciał to mogę podrzucić dla lepszej wizualizacji. No i te parę modeli które już mam: Ciągle kolekcjonuje referki, szukam inspiracji, ale ogólna myśl jest taka by scenka wyglądała na pracownię, może nieco zaniedbaną przez czas ale ciągle używaną, jak to klasyczna pracownia artysty, niedocenionego ekscentryka/geniusza, musi mieć bałagan, mnóstwo ksiąg, zwojów, szkiców itd.
Napisano 30 Grudzień 201014 l Fajny koncept, ciekaw jestem jak to będzie. Tylko te obiekty póki co game artowe za bardzo - kanciaste. Chyba, że planujesz ich setki w scenie, ale w takim wypadku o te bardziej wyeksponowane bym bardziej zadbał. A te, które mają stanowić tło mogą być uproszczone.