Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Poproszę o podpowiedź jak w temacie: jak zapętlić particles? Chciałbym zorbić sekwencję 25-30 klatek do ciągłego powtarzania.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zakładam że Ci chodzi o zapętlenie emisji particli tak? Do tego służy cycle emission na emiterze.

Napisano
ja myślę że chodzi raczej o to żeby klatka 1 równała się klatce 25

Hehehe wiem co to zapętlenie :)) tylko ze mozna to zrobic przynajmniej na 10 sposobow zależnie do czego ma byc użyte - czy ma być kontrolowane powierzchnią, czy mają działać jakieś siły, czy tylko o emisję chodzi, czy ma na tym działać cache - jak tak to czy też ma być zapętlany, czy skryptowanie wchodzi w gre, ... i mógłbym tak pytać cały dzień - pytanie po prostu jest na tyle nieprecyzyjne że nie da się łatwo odpowiedzieć.

Napisano
  • Autor
i mógłbym tak pytać cały dzień - pytanie po prostu jest na tyle nieprecyzyjne że nie da się łatwo odpowiedzieć.

No tak - mea culpa!

Chodzi o tylko i wyłącznie o emisję. Tak jak zauważył Kroopson 1 klatka ma się równać 25. W moim przypadku emisja cząsteczek zaczyna się w 30 klatce i całość trwa do 85 klatki. I chodzi o to że od klatki 60 do 85 ma się w nieskończoność powtarzac.

Napisano
No tak - mea culpa!

Chodzi o tylko i wyłącznie o emisję. Tak jak zauważył Kroopson 1 klatka ma się równać 25. W moim przypadku emisja cząsteczek zaczyna się w 30 klatce i całość trwa do 85 klatki. I chodzi o to że od klatki 60 do 85 ma się w nieskończoność powtarzac.

No to Ci już w pierwszym poście napisałem, jak to zrobić. Lifecycle* ustaw na 1.0 jeżeli masz 25fps scene włącz sobie cycle emission, i cycle interval na 25 i już. Pozdro!

*oczywiście lifespan na particlach tutaj mialem na mysli a nie lifecycle

Edytowane przez beny