Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ma mały problem przesiadłem się z maxa na maya i przypadkiem coś nacisnął i zniknął mi cube i teraz nie potrafię go z powrotem umieścić na oknie. Drugi problem dotyczy dwóch okien nie wiem dlaczego ale na dwóch oknach mam taki sam widok i pomimo tego że zmniam widok w jednym to ten drugi też się zmienia. W 3ds max bylo viewport configuration, ale tu jakoś nie moge coś podobnego znaleźć. Z góry wielkie dzięki!

Edytowane przez wektor1995

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W menu Window>Settings/Preferences>Preferences, w sekcji Interface jest ViewCUbe - zaznacz Show the ViewCube.

Problem nr2: po lewej stronie, mniej więcej poniżej połowy są ikonki, które odpowiadają za układ viewport.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za pomoc i jeśli chodzi o viewporty to to już próbowałem i nie zadziałało, ponieważ on tylko ustawiał mi rozmieszczenie anie jakie viewporty mają być w oknach. Kwestia jest tak że pomimo zmiany w view i ustawieni np.: top on ustawia mi ten widok w dwóch oknach pomimo że mam cztery różne. Tak czy siak wielkie dzięki za pomoc!:)

Napisano

skasuj sobie w dokumentach konfiguracje (katalog) majki to wrocisz do defaultowych ustawien... pewnie cos pokombinowales za bardzo ;)

Poza tym, poszukaj na youtube tutoriali, jest ich naprawde duzo.

Napisano
  • Autor

Przepraszam za kłopot ale czy mógłbyś podać mi dokładna ścieżkę bo akurat nie mogę znaleźć folder configuration.

Edytowane przez wektor1995

Napisano

Display->Heads up display-> ViewCube.

Co do drugiego z lewej strony masz 4 IKONY wyglada jak siatka kwadrat podzielony na 4 czesci i tam jest FOUR VIEW.