wektor1995 Napisano 31 Grudzień 2010 Napisano 31 Grudzień 2010 (edytowane) Ma mały problem przesiadłem się z maxa na maya i przypadkiem coś nacisnął i zniknął mi cube i teraz nie potrafię go z powrotem umieścić na oknie. Drugi problem dotyczy dwóch okien nie wiem dlaczego ale na dwóch oknach mam taki sam widok i pomimo tego że zmniam widok w jednym to ten drugi też się zmienia. W 3ds max bylo viewport configuration, ale tu jakoś nie moge coś podobnego znaleźć. Z góry wielkie dzięki! Edytowane 31 Grudzień 2010 przez wektor1995
Dziab Napisano 1 Styczeń 2011 Napisano 1 Styczeń 2011 W menu Window>Settings/Preferences>Preferences, w sekcji Interface jest ViewCUbe - zaznacz Show the ViewCube. Problem nr2: po lewej stronie, mniej więcej poniżej połowy są ikonki, które odpowiadają za układ viewport.
wektor1995 Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Napisano 1 Styczeń 2011 Wielkie dzięki za pomoc i jeśli chodzi o viewporty to to już próbowałem i nie zadziałało, ponieważ on tylko ustawiał mi rozmieszczenie anie jakie viewporty mają być w oknach. Kwestia jest tak że pomimo zmiany w view i ustawieni np.: top on ustawia mi ten widok w dwóch oknach pomimo że mam cztery różne. Tak czy siak wielkie dzięki za pomoc!:)
Gość Chrupek3D Napisano 1 Styczeń 2011 Napisano 1 Styczeń 2011 skasuj sobie w dokumentach konfiguracje (katalog) majki to wrocisz do defaultowych ustawien... pewnie cos pokombinowales za bardzo ;) Poza tym, poszukaj na youtube tutoriali, jest ich naprawde duzo.
wektor1995 Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Napisano 1 Styczeń 2011 (edytowane) Przepraszam za kłopot ale czy mógłbyś podać mi dokładna ścieżkę bo akurat nie mogę znaleźć folder configuration. Edytowane 1 Styczeń 2011 przez wektor1995
Sebazx6r Napisano 1 Styczeń 2011 Napisano 1 Styczeń 2011 Display->Heads up display-> ViewCube. Co do drugiego z lewej strony masz 4 IKONY wyglada jak siatka kwadrat podzielony na 4 czesci i tam jest FOUR VIEW.
Rekomendowane odpowiedzi