Gość kakaku Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Witam! Moja pierwsza ukończona praca, co prawda już dawno bo w wakacje, ale wygrzebałem i wrzucam. Jeszcze można by było coś z niej wycisnąć, ale już nie mam do niego siły, no i mój komputer też;) 3ds max + Vray PS. Podziękowania dla ludzi którzy mi pomogli w WIPie:)
mirach Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Hej Bardzo fajnie wyszlo, ja bym jeszcze podciagnol kontrast w poscie. W PMie zaraz ci podesle linka do mojej wizji, nie bede zasmiecal forum swoimi przerobkami :)
gientekwl Napisano 5 Styczeń 2011 Napisano 5 Styczeń 2011 moim zdaniem nie jest źle, ale za dobrze też nie. Kompozycja siadła, sam render nie jest zły - troszkę post pro i było by lepiej. Pozdrawiam ;)
mirach Napisano 5 Styczeń 2011 Napisano 5 Styczeń 2011 dostalem pozwolenie od kakaku, wiec wrzucam swoje widzimisie :) Jako ze wg mnie brakowalo troche blingu i kontrastu - Rozjasnione curves + lekki glow na osobnej warstwie.
Godzil Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 (edytowane) No właśnie tego brakowało i moim zdaniem. Chociaż kadr według mnie do poprawy na przyszłość, to nie wyszło źle :) Pozdrawiam P.S. Mirach - blinka robisz zaznaczając białe kolory i rozmywając lekko np. gaussem, tak? Edytowane 13 Styczeń 2011 przez Godzil
bolitic Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 No, trzeba przyznać że z post mirach'a, wygląda to naprawdę nieźle.
Godzil Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 A może jeszcze wyostrzyć lekko maską wyostrzającą np. i lekko abberacji dodać? Taka luźna myśl...
mirach Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 podziekowac :) P.S. Mirach - blinka robisz zaznaczając białe kolory i rozmywając lekko np. gaussem, tak? Blinga robie tak: - kopia warstwy - ostra zmiana leveli, tak zeby prawie caly obrazek byl czarny oprocz jasnych plam - czasem desaturuje (w tym wypadku nie, podobal mi sie cieply bling) - gausian blur - warstwa na screen/add i zabawa opacity pozdrawiam
Gość kakaku Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 hehe, dzięki:) Jak chcecie, możecie wrzuciać swoje postpro, ja z tego noga jestem więc chętnie bym zobaczył co starzy wyjadacze z tego jeszcze wydobędą:)
Rekomendowane odpowiedzi