Napisano 6 Styczeń 201114 l Witam i proszę o poradę, gdyż od miesiąca bawię się w 3ds Max'ie i wszystko było Ok dopóki pewnego pięknego dnia zauważyłem , że nie pokazuje mi się okno kontekstowe po kliknięciu PPM w viewporcie. Szukałem w googlach odpowiedzi ale nie znalazłem :( Mam nadzieję, że ktoś z was wie jak przywrócić tą funkcję bo już się przyzwyczaiłem i teraz odczuwam brak tego sprytnego okienka :/ W ustawienich nic nie grzebałem jedynie co podejrzewam to, to że przez przypadek kliknąłem jakiś skrót klawiszowy.
Napisano 7 Styczeń 201114 l Autor Już to zrobiłem i nic nawet przeinstalowałem maxa na inną partycję i też nic naprawdę nie wiem jak temu zaradzić:/
Napisano 7 Styczeń 201114 l Tez tak miałem. To było 2 lata temu :) 1. Sprawdź czy działa tobie menu kontekstowe trzymając alt. Alt + ppm. Musiałem usunąć wszystkie pliki (nie wiem czy musiałem ale tak zrobiłem) z moich dokumentów. W xp jest coś takiego jak local i roaming czy coś takiego. Nie powiem tobie dokładnie bo odp z telefonu. Tam musisz poszuakc foleru maxa i go skasowac. Znajdziesz to w documents and settings/nazwa użytkownika/appdata (o ile dobrze pamietam) i tam jest local, roaming i coś jeszcze :) poszukaj tam folderów maxa i usun je. Odinstaluj maxa przed tym. Wyczysc rejestr (ja uzylem do tego ccleaner). Pozniej zainstaluje maxa (przed instalacja wywal folder maxa). Mam nadzieje ze zrozumiales co napisałem :)
Napisano 8 Styczeń 201114 l Autor Z altem i controlem ppm mi działa ale co z tego skoro tam nie ma tych funkcji co po kliknięciu samego ppm. Co do tych plików Maxa to u mnie jest zupełnie inaczej bo mam windows 7 i nie mam w ogóle "documents and settings" a w dokumentach urzytkownika jes coś takiego jak "3ds Max Tutorials" oraz "3dsMax" z czego w tym ostatnim jest 14 folderów i wszystkie są puste oprócz "autoback" więc chyba usunięcie ich nic mi nie da:/
Napisano 10 Styczeń 201114 l Bo tamte pliki są ukryte. W Windows 7 możesz pokazać ukryte foldery na 2 sposoby :) tzn. możesz dojść do tych opcji na 2 sposoby. Wchodzisz na partycje systemowa i tam jest folder uzytkwnicy. Klikasz alt i pojawi się tobie na górze menu. Tam masz narzędzia, a w narzędzia opcje folderów. Klik na to. Pózniej o ile dobrze pamietam jest zakladka widok (nie wiem ponieważ pisze z komy). W tamtej zakladce znajdziesz "pokaz ukryte pliki i foldery". Drugi sposób to przez panel sterowania. Wchodzisz w panel sterowania i w oknie na górze po prawej masz wyszukiwarke. Tam wpisz opcje folderów. Pojawi się wynik wyszukiwania i tam poszukaj zakładki widok i wlacz to co pisałem wyżej pokaz ukryte pliki i foldery. Teraz idź do partycji systemowej/użytkownicy/twoja nazwa użytkownika/tam będzie przezroczysty folder appdata o ile dobrze pamietam. Tam znajdziesz to co pisał wyżej. Czyli roaming, Local i local coś tam :) w roaming masz folder autodesk. Skopiuj go na pulpit i usun lub wytnij i wklej na pulpit. W folderze local masz tez autodesk. Wytnij i wklej na pulpit lub skopiuj na pulpit i usun w tym local. Ta kopia dla pewności. Zawsze trzeba robić kopie przy takim usuwaniu :) sorry ze dopiero teraz odp, ale szczerze mówiąc zapomniałem o Tobie :) Czlowiek tyle roboty ma :) mam nadzieje ze zrozumiales ten bełkot. Jak nie możesz pokazać ukrytych plików to wpisz w na górze c:/uzytkownicy/twoja nazwa użytkownika/appdata/ Edytowane 10 Styczeń 201114 l przez Vega
Napisano 13 Styczeń 201114 l Autor Wielkie dzięki Vega!!! podziałało nareszcie wszystko jest po staremu i wystarczyło tylko powycinać te pliki a przy ponownym uruchomieniu Max stworzył na ich miejsce nowe domyślne i nie trzeba go było znowu reinstalować :)