guru Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) Witam Postanowilem sie podzielic prezentacja z Drimagine z pierwszego semestru. Jest to glownie modeling i kilka animacji (m.in. walkcycle, runcycle, bouncing ball/cube). Co do animacji to troche slabo wyszlo ale dopiero praktukuje, wczesniejj glownie modelowalem. Komenty mile widziane. Pozdrawiam Edytowane 7 Styczeń 2011 przez guru
Aethersis Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 Kawał dobrej roboty. Bardzo spodobało mi się otwieranie głowy w której płonie ognicho oraz sposób w jaki zanimowałeś napisy. Modele też na prawdę niezłe i widać że masz sporo inwencji twórczej. Animacja chodu faktycznie trochę dziwaczna jest i postać wydaje się za sztywna w barach, ale za to w konwencji kreskówkowej świetnie się to sprawdza i wygląda dość komicznie i po prostu fajnie :). Zastanawia mnie tylko czy użyłeś jakiejś gotowej sekwencji? Wygląda to trochę tak jak ta wbudowana w maxa sekwencja chodu, którą wykorzystałem tu: http://redbull00.yoyo.pl/furry.avi Zauważam pewne podobieństwo (a przy okazji to nie mam pojęcia jak max to robi, ale jak dodałem do bipeda własne kości do uszu i ogona, to też je automatycznie zanimował xD)
guru Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Wszystko jest robione w maya i Af i zadnych presetow. Animowalen recznie ale racja mechanicznie wyszlo. Dopiero sie ucze animacji i nie jest latwo i ciezko ocenic cos jak sie animuje ntą godzine. Wtedy juz zadnych niedoskonalosci sie nei widzi.
polka dot Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 walkcycle wcale nie jest taki zły. sam chodzę jak ten koleś na końcu
Aethersis Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Haha, ja nie mówię że złe, do kreskówki jest po prostu super :D Inaczej się to ma w przypadku próby zrobienia czegoś bardziej fotorealistycznego, ale przecież nie taki był zamiar twórcy, nie? :) Co do animowania, to znam ten ból. Ostatnio morduję się z animowaniem kruka tak, żeby składał i rozkładał skrzydła, mógł startować itd. Po prostu syzyfowa praca!
Rekomendowane odpowiedzi