MaGuu Posted June 5, 2004 Share Posted June 5, 2004 A więc tak, mam problem z twarzą orka (chciałbym wymodelować takiego jak na pokazówce Blizzarda - World of Wrcraft). Modeluje ze splajnów, ale nic mi nie wychodzi prosze o jakieś rady. To mój pierwszy w zyciu temat więc jeśli zdjęcia się nie pojawią to sory. A i jestem bardzo początkujący więc prosze bez beznadziejnych komentarzy typu co ty tu robisz albo ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leru Posted June 5, 2004 Share Posted June 5, 2004 Na dole calego interface maxa masz taki magnesik z 2 2,5 albo 3 przy nim. Wcisnij na nim prawym myszy i wybierz tylko endpoint i pozniej go zaznacz (przycisk) nastepnie wybierz vertexy (np w drugiej lini od gory, 2 od prawej, w splinie pionowym) i podociagaj je do skrzyzowan. Unikaj raczej bezier cornerow bo pozniej wychodzi kaszana z nimi. Uzyj RELAXa na koniec. Wejdz na 3dluvr.com i poszukaj tutka z mimem. Tak jego twarz jest tak modelowana. Na poczatke wez sie za cos latwiejszego niz twarz orca. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
chveti Posted June 5, 2004 Share Posted June 5, 2004 przerzuć się na poly! leru , wystales posta 5 sec przede mną :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts